Zuzannas domas - Kas jauns Zaļajā salā? [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Kas jauns Zaļajā salā? [23. Nov 2012|16:31]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir ko teikt?

Comments:
From:[info]zuzanna
Date:23. Novembris 2012 - 17:32
(Link)
Turcijā arī ir armēņu baznīcas, kuras vēsturisku apsvērumu dēļ neaiztiek, bet arī izturās vairāk kā pret muzejiem nevis pielūgsmes vietām.
Turcijas rietumdaļā arī pastāv dažādas protestantu draudzes, kas izveidojušās pēdējos 15 - 30 gados, bet pat tur tās saskaras ar vajāšanām, kā rezultātā nākas mainīt pielūgsmes vai tikšanās vietas. Un viss, kas ir no Ankaras uz austrumiem, ir diezgan slēpts (lai gan, ja man izdevās atrast draudzes adreses turku forumos, tad pieņemu, ka to var katrs, kurš drusku māk lasīt un apieties ar datoru).
Pēc konstitūcijas Turcijā ir religijas brīvība, tomēr realitātē gan islāma fundamentālisti, gan nacionālisti kristietību uzskata par amerikāņu plānu izārdīt Turcijas vienotību vai kaut kā tamlīdzīgi. Tāpēc pret turku izcelsmes kristiešiem paši turki izturās ļoti nesaudzīgi.
From:[info]unpy
Date:23. Novembris 2012 - 17:38
(Link)
Nu, cik esmu novērojis, arī Eiropā nemaz tik vienkārši neiet ar mošeju celtniecību un pret vietējās izcelsmes musulmaņiem izturas ar vieglu aizdomīgumu, lai gan šis aizdomīgums gan jau, ka izpaužas vieglākā formā.

Par Turciju, savukārt - jā, esmu dzirdējis, ka pēdējā laikā kļūst stipri fundamentālāki, nekā iepriekš, pat Stambulā:(
From:[info]zuzanna
Date:23. Novembris 2012 - 17:52
(Link)
Nu Eiropā kā kurā valstī. Vācijā un Lielbritānijā musulmaņi ir priecīgi nopirkt bijušās baznīcas ēkas un eleganti tās pārveido par mošejām. Nu Francijā un Šveicē laikam musulmaņiem drusku mazāk veicas, tas gan.

hackers counter system