Zuzannas domas - Apollo: Slimnīcā nogādāta divarpus gadus veca izvarota meitenīte [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Apollo: Slimnīcā nogādāta divarpus gadus veca izvarota meitenīte [27. Okt 2010|10:10]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es to izlasīju tikai šorīt. Ziņa no apollo.lv

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā pirmdien nogādāta divarpus gadus veca izvarota meitenīte, vēstī LTV Ziņu dienests.
Šo faktu ziņu dienestam apstiprinājis arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes šefs Ints Ķuzis.

«Vakar policija saņēma nepatīkamu informāciju par to, ka slimnīcā nogādāta mazgadīga meitenīte ar seksuālas vardarbības pazīmēm,» pavēstīja Ķuzis.

Par notikušo īpaši nežēlīgo noziegumu jau esot aizturēti aizdomās turamie - divi vīrieši, kas saistīti ar meitenītes ģimeni.
Reklāma

Par svētdien divarpus gadus vecā bērna izvarošanu aizdomās turamajam jau sen esot nosliece uz mazgadīgām meitenītēm, tā raidījumam «Degpunktā» pastāstīja kāda meitenītes radiniece.

Viņa raidījumam atklāja šausminošo notikumu secību - sieviete savus nepilnus trīs gadus veco meitiņu bija atstājusi pieskatīšanai audžutēvam. Vīrietis bērnu izvaroja, un šobrīd meitenīte pārcietusi operāciju Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.

Radiniece uzskata, ka daļu vainas par notikušo jāuzņemas sociālajam dienestam.

Noziegumā līdzvainīgs, iespējams, ir arī meitenītes mātes brālis. Viņš zvanījis mātei, ka bērns histērijā raudot. Kad māte ieradusies mājās, meitenīte bijusi kritiskā stāvoklī, tāpēc nogādāta slimnīcā.

Bērna māte par izvarošanu policijai nav ziņojusi.

RRPP Kurzemes iecirkņa kriminālpolicijas priekšniece Ļena Keine raidījumam pastāstīja, ka Kurzemes iecirknis saņēmis informāciju, ka slimnīcā nonācis mazgadīgs bērns ar seksuālas vardarbības pazīmēm. Šobrīd nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu šo informāciju.

Apcietinājumā pašlaik atrodas divi vīrieši - izvarotājs un cietušās meitenītes onkulis, kas, iespējams, pievēris acis uz notiekošo.

Ja apstiprināsies, ka bērns izvarots, vainīgajiem draud mūža ieslodzījums.

http://www.apollo.lv/portal/news/articles/218627
Linkir ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]fjokla
Date:27. Oktobris 2010 - 10:29
(Link)
visvairāk izbrīna mātes, kas vieglu roku atstāj bērnus kaut kādiem šaubīgiem piegulētājiem
From:[info]zuzanna
Date:27. Oktobris 2010 - 10:43
(Link)
Norvēģijā ne tikai šaubīgi piegulētāji vai patēvi, bet pat miesīgi tēvi savus zīdainīšus izvaro. Kā kaut ko tādu var novērst?
[User Picture]
From:[info]fjokla
Date:27. Oktobris 2010 - 10:47
(Link)
skatoties vērīgi ar abām savām mātes acīm, piemēram
From:[info]anna
Date:27. Oktobris 2010 - 11:21
(Link)
you make it sound so easy.
From:[info]anna
Date:27. Oktobris 2010 - 11:33
(Link)
visā pasaulē, ne tikai norvēģijā. asv statistikas cipari rāda, ka katra 6. sieviete un katrs 33. vīrietis mūža laikā piedzīvo seksuālu vardarbību (ne obligāti galējā pakāpē).

bet tssssst, it's a secret. padomju savienībā "nebija" seksa, mūsdienu latvijā, savukārt, "nav" seksuālas vardarbības. pieveram acis un viss būs labi.

tas ir viens tāds milzīgs, draudīgs aisbergs, kas klusi dreifē zem ūdens, pa brīdim nedaudz parādās un nogrimst. nez, cik ilgi un ar kādām sekām tas turpināsies tā kā līdz šim.
From:[info]zuzanna
Date:27. Oktobris 2010 - 12:13
(Link)
Paldies par ASV statistiku, bet ja tajā nav runa par seksuālu vardarbību pret bērniem, tad īsti relevanta tā dotajā diskusijā nav.

Mani no šādiem perversiem onkuļiem pasargāja vecāki laikā, kamēr es pati nesapratu, kas ir kas, un pēc tam man bija dotas norādes, kā izvairīties no bīstamām situācijām. Bet pieņemu, ka ne visās situācijās tas ir iespējams.

Un tomēr - šī ir viena no tām lietām, par kurām nav jāklusē. Par to būtu jārunā gan ģimenē, gan pirmskolas izglītības iestādē, gan sākumskolā. Bet ir liels BET - ja varmāka ir ģimenes loceklis, tad dotajā brīdī LV nav iespēja sniegt palīdzību bērnam, kurš ģimenē cieš no vardarbības (tai skaitā seksuālās) - tie atsevišķie krīzes centri dara, ko var, bet ar to nepietiek. Ja ir notikusi izvarošana un ekspertīzē tas tiek konstatēts (bet tas ir tik pazemojošs pasākums piaugušam cilvēkam, kur nu vēl bērnam), tad var tik ierosināta krimināllieta un vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu (bet parasti tikai uz laiku). Bet seksuāla vardarbība maigākos veidos ar glāstiem, skūpstiem vai lūgumu atkailināties, vai glāstīt sevi ir daudz grūtāk pierādāma (psihiatru slēdzieni tomēr ir daudz apstrīdamāki nekā konkrēti miesas bojājumi), īpaši, ja bērns pats vēl neapzinās, ka tas ir viņa brīvības pārkāpums un mammīte netic, ka tā var būt (sak, bērni taču vienmēr kaut ko izfantazē). Un tas turpinās gadiem. Un sāpināti cilvēki sāpina citus tālāk.

Man nav gatavs rīcības plāns, kā pasargāt visus bērnus visos laikos no kaut kā tik šausminoša. Es ticu, ka Dievs dos man gudrību, kā man pasargāt savējos no jebkāda veida vardarbības.
From:[info]anna
Date:27. Oktobris 2010 - 12:31
(Link)
Nu, ja par bērniem, tad - 15% no visiem seksuālās vardarbības upuriem ir jaunāki par 12 gadiem. 30% cietušo bērnu ir vecumā 4-7. Tikai 7% gadījumos uzbrucēji ir sveši; 59% gad. tie ir paziņas un 34% ģimenes locekļi.

Man pašai ir apņemšanās un ceru, ka tas, ko jūtu, ir arī Dieva aicinājums pārtraukt šo klusumu. Protams, ne jau interneta komentāru veidā; tā nopietnāk. Un, protams, ne jau pasargāt visus no visiem, bet vismaz kripatiņu darīt.

Lai Dievs dod mums gudrību un apsadzību!
From:[info]zuzanna
Date:27. Oktobris 2010 - 13:09
(Link)
Pēc atgriešanās no Turcijas es vēl nezinu, ko darīšu, bet manā interešu lokā ir gan bērnu seksuālās izmantošanas novēršana, gan cilvēku tirdzniecības jautājumi.

Tāpēc novēlu Tev izturību! Un ja varēšu, arī atbalstīšu Tavus centienus (ja kas, tad man ir spēcīgi kontakti tieši ar galvenajiem komunikācijas cilvēkiem LELB).

hackers counter system