Zuzannas domas - Skaļas pārdomas par tēmu, kurā vispār neorientējos [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Skaļas pārdomas par tēmu, kurā vispār neorientējos [3. Mar 2010|18:16]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]mugursoma
Date:3. Marts 2010 - 22:45
(Link)
Tā izvēle vairāk ir starp pierādītu un tūlītēju aizsardzību potēšanas gadījumā, un nepierādītu aizsardzību nākotnē no potes izraisītajām sekām.


Pote, cik noprotu nav vīrusa ievadīšana organismā, bet to vīrusa daļu, ar kuru imūnsistēmai cīnoties rodas aizsardzība. Vai arī novājināta vīrusa. Bērns pēc tās nesaslimst, jo tas vienkārši nav iespējams (vīrusa daļu ievadīšanas gadījumā).

Ļoti interesanti būtu uzzināt, cik bērni ir miruši pēc potes ievadīšanas. Meklēju, neatradu.

Tātad. Neņemot vērā to, ka nezinu, cik ir miruši no potes, mans viedoklis ir, ka izvēles varianti atrodas nelīdzvērtīgās pozīcijās par labu potēšanai.
From:[info]zuzanna
Date:4. Marts 2010 - 09:20
(Link)
Tev droši vien taisnība par to vīrusu un vīrusa daļas ievadīšanu. Bet tomēr nereti tiek novērots drudzis pēc potēšanās, kas norāda, ka organisms nepieņem potes aktīvo vielu vēsā mierā, bet cīnās. Vai tā tiek stiprināta imūnsistēma vai arī kaut kas no tās tiek tomēr grauts? Man nav atbildes, jo kā jau iepriekš minēju - slikti pārzinu šo jomu.

Objektīva statistika par mirušajiem zīdaiņiem no potēm nebūs pieejama, jo kā nāves cēlonis var tikt minēts jebkas. Bet vai tas jebkas nav attīstījies dēļ ārējās iejaukšanās ar poti, neviens tālāk nepētīs.

Citiem vārdiem - mēs dzīvojam diezgan šausmīgā pasaulē, kur informācija ir gan zelts, gan mēsli - saprātīgus lēmumus pieņemt ir aizvien grūtāk. Dažbrīd liekas, ka spēja analizēt informāciju novirzīsies otrajā vietā, bet svarīgāk kļūs lietot intuīciju un sirdi. Izklausās pēc akmens laikmeta vai dziļiem laukiem.
[User Picture]
From:[info]mugursoma
Date:4. Marts 2010 - 13:27
(Link)
Parunāju ar ārstiem.

Potes lielajā vairumā ir novājināti vīrusi, ar kuriem potē tikai veselus bērnus. Ja bērnam novājināta imūnsistēma, tad arī var saslimt. Ārsti skatās. Gadījumos, kad nevar potēt ar vīrusu dod jau gatavas antivielas, bet tas ir dārgāk un ne tik labi, jo svešas.

Bērnu mirstība ir 0,00? %. Kā jebkurā lietā - izņēmumi.

Ārsti visi kā viens (tie ar kuriem es runāju, atsaucās uz kolēģiem) saka, ka potes ir labākais, kas vispār medicīnā ir izgudrots un neviens normāls ārsts neteiks - nepotēt.

Ģenētiski - tie ir murgi, jo pote tikai rada antivielas un viss. DNS nemaina.

Ārstu domas par mātēm, kuras atsakās potēt - duras, kuras nejēdz. Un ir ļoti dusmīgi.

Katrā gadījumā nevajadzētu sarežģīt situāciju ar visādiem top secret un farmācijas firmu peļņu. Pasaule tomēr ir vienkāršāka. :)

hackers counter system