Zuzannas domas - Tamam [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Tamam [14. Sep 2009|16:08]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

Tad, kad man latviskā "labi" vai angliskā "ok" vietā gribas teikt turciski "tamam", skaidrs, ka atkal par daudz esmu turku vai kurdu filmas saskatījusies.
Vakar noskatījos [info]zazazelles iedoto Son osmanli yandim ali (http://www.imdb.com/title/tt0845537/). Un jau 1918. gadā krievietes Stambulā strādāja par izklaidētājām! :) Nevienam nevar uzticēties, katrs savā veidā var būt nodevējs, bet nu Ataturks tiek dievināts baigi. Grieķi tādi ļaunie. Angļi nejēgas. Un galvenais varonis Ali - turku Robins Huds. Holivudas un turku patriotisma apvienojums. Bet pozitīvi, pat ļoti.
Linkir ko teikt?

Comments:
From:[info]zazazelle
Date:14. Septembris 2009 - 17:40
(Link)
tamam-mi veel krutaak skan.
bet visiem peec sejaam var pateikt, kursh ir labs, kursh nodeveejs!!!))
vieniigi ataturks tik sagrimmeets, ka jaadomaa, vins tomeer launais, un ka vins biida kaut kaadas intereses no malas, nevis turcijas, ja vien nebuutu taas kurdu zilaas acis!!!!
nez kaada buutu veesture, ja ataturku vietaa buutu taadi yandim ali...
From:[info]zuzanna
Date:14. Septembris 2009 - 18:01
(Link)
Mana draudzene interesējās, vai Ataturks tiešām bijis ar zilām acīm. :) Jo dažviet filmā aktierim bija skaisti zilas acis.
Nu Tu jau labi zini, kā tas ir ar tām savas valsts un citu valstu interešu samērošanu. Lai kaut ko iegūtu, kaut kas ir jāzaudē vai no kaut kā ir jāatsakās. Un Ataturka laikā - 20. gadu sākumā par tādu Turciju un tās interesēm runāt bija pietiekami dīvaini - no impērijas sastāvdaļas pārtapt par demokrātisku valsti ar vienotu identitāti nevar ne vienā, ne desmit gados.
From:[info]zuzanna
Date:14. Septembris 2009 - 18:04
(Link)
Jautājumu vairs nav - Ataturka māte esot bijusi blondīne ar zilām acīm un arī Ataturkam bijušas zilas acis. Tikai filmā, šķiet, dažreiz tās zilās lēcas aktierim aizmirsuši ielikt.
From:[info]zazazelle
Date:15. Septembris 2009 - 00:44
(Link)
mosh man arii deelaam likt vaardu ataturks. ar uzvaardu kopaa labi skanees
From:[info]zuzanna
Date:15. Septembris 2009 - 01:45
(Link)
Tu domā atstāt savu uzvārdu? Nepieņemsi revolucionāra uzvārdu vismaz bērnam?

hackers counter system