Reach The Skies: A Lifebook

****

****

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nepieciešams padoms, kā varētu sevi atradināt no rupjas lamāšanās (krieviski un citās valodās). Jo nupat jau šķiet, ka tas kļūst par apgrūtinājumu un neapmierinātības avotu. Un, droši vien, arī neērtību apkārtesošajiem ļaudīm. Dažreiz, kad izsprūk.

Izskatīšu visus piedāvājumus :)
  • just stfu
  • Lamu vaardi nav nekas slikts.
    Kaa jau visi citi verbaalaas izteiksmes liidzeklji, tie padara valodu kraasainaaku, paliidz izteikties, paskaidrot savas emocijas un domas. Ja cilveeks lamu vaardus uzskata par sliktiem/nepienjemamiem, tad tie vnk ir vinja kompleksi, kas radushies no nepareizas audzinaashanas beerniibaa. Tas vai ar shiem kompleksiem buutu jaaciinaas vai jaatstaaj mieraa, ir pasha cilveeka zinjaa. Katraa gadiijumaa pieturos pie domas, ka cilveeks, kursh neizjuut kaunu attieciibaa uz lamu vaardiem, bet iepin tos savaa ikdienas valodaa, lai pasviitrotu teikto, pieshkjirtu teiktajam vajadziigo toni, ir tikai ieguveejs un juutas briivaak. Skat praktisku piemeeru ar Inxu.
    Protams, ja cilveeka leksika jau taa ir plakana un pliekana, tad lamu vaardu kaa parastu iespraudumu lietoshana vietaa un nevietaa vinjam nepaliidzees. Skat praktisku piemeeru ar "blje urlaam".
    Vispaar jau novecojushais priekshstats, ka eksistee "slikti vaardi" naak no tumshajiem pagaanisma laikiem, kad vaardiem tika pieshkjirta mistiski magjiska veertiiba. Kazi, piesauksi triisreiz Vellu vai Asinjaino Meeriju un paraus tevi uz elli vai kur tur. Piesauksi pimpi vietaa nevietaa un tas tev nokritiis, vai Jahve tev STS uzsuutiis. Muusdienu apgaismotajaa, pragmatiskajaa pasaulee nav vietas shaadaam maanjticiibaam. Ja nu vieniigi RPG laikaa ;)
    • Nu jā, vispār jau tev taisnība. Laikam vairāk ir runa par kaut kādu paškontroli, jo ir aprindas, kuras tavu "daiļrunību" nesaprot, pārprot utt. Man darbā visu laiku apkārt bija vīrieši un šad tad spruka vaļā "bļe", "pimpis" un citi jauki vārdi. Tagad pamainījās darbinieku lokācijas ofisā, un tagad man aiz muguras sēž jauka meitene, bet visur citur tie paši mūļi :) Un tad nu... dažreiz pasprūk. Bet gribas, lai nepasprūk šādos gadījumos.
      • Mans sensei, Nikonovs, maaca, ka shaadi paarprotoshi cilveeki pashi ir vainiigi pie taa, ka apvainojas uz tevi par vinjupraat nepiedieniigu uzvediibu, jo tas noziimee, ka vinji nav speejushi tikt galaa ar saviem ieksheejiem demoniem. Liidz ar to vinjus var nenjemt veeraa vai, ja juutes iipashi daasns, ieteikt kaadus psihologa pakalpojumus.
        Es tomeer sliecos buut iecietiigaaks shajaa jomaa un neuzskatu, ka buushu ieguveejs, ja dariishu kko preteeji uzskatiem un moraalei, kas prevalee sabiedriibaa, kuraa dotajaa briidii atrodos.
        Tavaa gadiijumaa neredzu iipashas probleemas, jo tev ir skaidri redzama motivaacija sasniegt savu meerkji :)
        Damn, bet es taa nupat padomaaju, ka tev ir visai episki nepaveicies piedzimt kaadus padsmit gadus par aatru, kaa rezultaataa tavi hobiji nesakriit ar tava vecuma grupaa domineejoshajiem. Tagad tik daudz meitenes fano par animi un whatnot, bet sabiedriibas uzspiestaa moraale par gadu starpiibu un tml huinjaam visai nopietni vareetu trauceet jums saieties :(
        • Kas ir Nikonovs, vari iedot linku kur palasīt?

          Savā ziņā tev par meitenēm ir taisnība, tikai jāpiebilst, ka interese par animi radās pēc kādu laiku pēc tam, kad sāka interesēt meitenes :) Bet īpašas aizraušanās man bijušas vienmēr - tas ir jau cits temats.
          • Nevaru iedot pat kaadu vinja graamatu, jo aiznjemos taas lasiit no sava teeva :)
            Runetaa nav sanaacis atrast digitaalu versiju. Bet vispaar gribeetu pats nopirkt, buus jaapciemo kaada graamatniica
            Ja sanaak ieiet kaadaa, vari iechekot. No saakuma ieteiktu "Apgreid Obezjani", "Sudjba Civiljizatora" vai "Istorija Otmorozhennih".
            Tagad pats lasu jaunaako vinja garadarbu "Opium dlja naroda" un nespeju vien beigt pricaaties par vinja lielisko rakstnieka prasmi un faktu analiizi.
  • Es nemaz atklāti sakot neesmu tā ievērojusi, ka Tu baigi lamātos. Tev dažreiz ir tā sejas izteiksme, kurā var redzēt, ko Tu domā par apkārtējiem un apkārt notiekošo.

    Man katrā ziņā nemaz nav pretenziju, ka cilvēks dažkārt lamājas.
    Nu ja traucē pašam, tad savādāk...
  • Vai tu tieshaam to veelies? Pirmais, kas man ienaaca praataa izlasot sho, bija SouthPark epizode ar Kartmenu un to, kaa vinju centaas atradinaat no lamuvaardiem :)
  • Es ieteiktu sakompilēt un apgt retāk lietotu latviešu lamu vārdu listi.

    Varēsi sulīgi izteikties un tava valoda kļūs interesantāka.
  • 1) vajadzīga paškontrole
    2) nepiekrītu augstāk minētajai Atīša demagoģijai :)
    3) pārāk bieža lamuvārdu lietošana psihiatrijā saucas kā koprolalija ("sūdu runāšana" - ja tulko burtiski)
    • 1) Piekrītu, audzināšu sevi
      2) Daļēji piekrītu tev :)
      3) Ok. Coprolalia. Man nepiemīt.
    • Vai ne? Tev, kaa jau akadeemiskam cilveekam, vislabaak patiik stingri struktureeta sabiedriiba, ar skaidriem likumiem, peec iespeejas mazaak iznjeemumiem un neapstriidamaam moraales dogmaam. Arii taadi cilveeki ir sabiedriibai nepieciehsami, taapeec nav veerts censties mainiit tavu nostaaju shajaa jautaajumaa.
      Ja sabiedriibaa nebuus pietiekoshi daudz taadu cilveeku kaa tevis, saaktos anarhija. Savukaart, ja nebuutu pietiekoshi daudz briivdomaataaju, nebuutu progresa. Iisumaa taa kkaa :)
  • daļēji piekrītu Atim par šīs problēmas subjektīvo pusi.

    man personīgi ļoti patīk lamāties, bet es to protams daru tikai tādu draugu un paziņu sabiedrībā, kas to lietu saprot un varbūt pat novērtē kā humoru. ir taču visiem zināms, ka lamāšanās spēj aizvainot, tamdēļ ir ļoti uzmanīgi jāizsver, kam kādus lamuvārdus drīkst teikt.

    kad vēl strādāju lielā un respektablā kantorī ar dresskodu, es mēdzu sevi pāris minūtes noskaņot/notrulināt, ejot pa ielu, pirms ierašanās darbā. izmest visādas smieklīgas, tracinošas, whatever domas no galvas un koncentrēties uz darbu. nu tb tikt vaļā no tādām domām, kas mani varētu pamudināt izrādīt kaut kādas pārspīlētas emocijas un izraisīt lamāšanos. to var vnk arī nosaukt par nomierināšanos or smth.

    bet nu pēdējos divus gadus esmu strādājis kantorī, kur lamājās visi un kad vien vēlējās un šāds paņēmiens vairs nebija jāizmanto.
Powered by Sviesta Ciba