Depresīva troļļa piezīmes - Sapnis par SMR izsapņots? [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Sapnis par SMR izsapņots? [Jul. 2nd, 2024|04:53 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 2nd, 2024 - 07:03 pm
(Link)
"Ejošai SMRu industrijai."

jā, bet skumjais fakts ir tāds, ka nu neiet nekādi.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:July 2nd, 2024 - 07:15 pm
(Link)
Droši vien neies tik ilgi, kamēr nebūs panākta iespēja būvēt privātu enerģētikas infrastruktūru bez stāvēšanas gadiem garās rindās bez garantijas tikt pie atļaujas. Kad reaktora celtniecību varēs pasūtīt tāpat, kā tagad var pasūtīt mājas celtniecību, lielākā daļa šo problēmu vairs neeksistēs, kas tad arī ir tas, ko jāpanāk.

> There are no SMRs running in the US yet, partly because of the lengthy regulatory process run by the Nuclear Regulatory Commission (NRC), an independent federal agency.

> Nuclear is the only power source to have its own dedicated regulatory agency in the US. That extra oversight means no detail goes unnoticed, and it can take a while to get nuclear projects moving.

> The upgraded power rating requires some adjustments, but the module design is fundamentally the same. Still, it means that the company needed to resubmit updated plans to the NRC, which it did last month. It could take up to two years before the altered plans are approved by the agency and the company can move on to site approval

https://www.technologyreview.com/2023/02/08/1067992/smaller-nuclear-reactors/

NuScale SMR aprobācijas process vilkās no 2016. līdz 2023. g., kas ir labs piemērs tieši šai problēmai un nepieciešamībai atbrīvoties no šāda balasta industrijas turpmākas izaugsmes labad.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 2nd, 2024 - 07:21 pm
(Link)
tak aprobēja beigās. man šķiet, ka tā galīgi nav vienīgā un galvenā problēma izmaksu ziņā.
joprojām ļoti gaidu un ceru, kad tiks palaists kaut viens SMR, bet ziņas aizvien sliktākas. kā arī neizskatās, ka kāds taisās mainīt tā saucamo birokrātiju. ar vajag tālu netiksim, ir kā ir.

un tas viss ir rietumos. neticu, ka tai pašai ķīnai ir šādas problēmas. viņi acīmredzot, ja izdomā, ka viņiem tas ir izdevīgi, dara to bez apdoma un ļoti masīvi. kā tas viņiem šobrīd ir ar sauli, kad nezin vairs kur likt paneļus, bet rūpnīcas bremzēt nevar.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:July 2nd, 2024 - 07:22 pm
(Link)
Ķīnas birokrātijas apjomi, kā jau pie sociālistiem, tālu pārsniedz pat Rietumu centienus turēt līdzi, tur nekas nepārsteidz.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:July 2nd, 2024 - 07:23 pm
(Link)
tad jau birokrātija nebūs pie vainas, jo tad ķīniešiem nekā nebūtu.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:July 2nd, 2024 - 07:31 pm
(Link)
Ķīniešu viss tehnoloģiskais ir aptuveni paaudzi līdz trīs aiz Rietumiem. Nešaubos, ka tur pie vainas ir arī citi faktori, bet piecgades plānu, plānveida ekonomikas kā tādas un bezgalīgu birokrātisko struktūru saldējošais efekts ir viens no tiem.