Depresīva troļļa piezīmes - Izskatās, ka nākotnē lielāko daļu elektroenereģijas, ko lietos visā pasaulē, saražos saule. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Izskatās, ka nākotnē lielāko daļu elektroenereģijas, ko lietos visā pasaulē, saražos saule. [Jun. 21st, 2024|04:26 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:June 21st, 2024 - 10:53 pm
(Link)
Ir vesela rinda pielietojumu, kur ir nepieciešama jauda un kompaktums. Tūkstoši km2 saules paneļu citādi maz izmantotās vietās, kur lielāko daļu laika ir saulains laiks, var nodrošināt jaudu, bet ar tiem nepabarot nomaļus rūpniecības kompleksus un raktuves, peldošus lieljaudas skaitļošanas un datu centrus vai vienkārši nelielas valstis tālu no ekvatora.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:June 21st, 2024 - 11:17 pm
(Link)
Nu jā priekš tā paša desertec vajag vilkt pa vidusjūras dibenu SF6 pildītu 1.5MV līdzstrāvas kabeļu grupu, nē es nesaku ka to nevajag darīt, tad vēl desertec ir sahāra, tas ir tuksnesis, tuksnesī ir kas? Smiltis/ putekļi, vējš => tas nosēžas uz paneļiem, nē nu tur arī ir risinājumi, rotējoši paneļi, slīpi paneļi utt, bet nekas nav vienkārši - šitiem te kliedzējiem par AES dārgumu vajadzētu apskatīties reālus ļoti lielu ne-nukleāru enerģētikas projektu problēmas un izmaksas, tas ir interesanti.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:June 21st, 2024 - 11:57 pm
(Link)
protams, ka interesanti, regulāri skatos.