Depresīva troļļa piezīmes - [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 1st, 2020|09:51 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]puika_vecis
Date:June 1st, 2020 - 02:06 pm
(Link)
Dzīvoklis bez kredīta ir liela summa. Ja man būtu tāda summa, tad jau pašā pamatā es neskatītos uz dzīvokli, lol. Bet es saprotu, ka dažādiem cilvēkiem ir dažādas prioritātes.
Bet ja nav naudas pirmajai iemaksai, hipotekāro vispār kādam dod?
From:[info]polija
Date:June 1st, 2020 - 03:05 pm
(Link)
nu ir dzirdēti stāsti, ka bezmaz sagrabina velsviņzin pa kādiem pakšiem no visiem iespējamajiem radiem, lai samestu 10%(!!!) iemaksu. Var jau būt, ka vairs tā nav, tas bija sen, ka šādi stāsti bija dzirdēti, bet ne pārāk sen lasītas vaimanas, ka nedodot banka kredītu, jo nevarot 30% iemaksāt, vai mtl..
Nu es pirku dzīvokli šķiet pa kkādiem 23k eur. Mājām cenas tai laikā TĀ nekrita. Da i man lokācijas vieta bija svarīga. Toreiz (pirms tiem padsmit gadiem) gribējās Rīgā, lai var neiespringt vēl par transportiem.. šobrīd tas vairs nebūtu TIK kritiski.
Piemēram, šobrīd tas mans dzīvoklis maksā vairāk nekā tad, kad pirku.. Tgd apsveru vai nu vēl vienu dzīvokli kkur Liepājā vai nopirkt kkur mājiņu (tik jāskatās, vai price/performance un pirkt vai nu tā, ka esošais dzīvklis paliek izīrēšanai vai arī jāpērk kas dārgāks/krutāks, pārdodot šo). Kredītu joprojām īsti apsvērtu tikai pirmajā gadījumā. Jo palikt situācijā ar vienu īpašumu, un to pasu vēl kredītā, īsti tomēr negribētos..
[User Picture]
From:[info]puika_vecis
Date:June 1st, 2020 - 03:32 pm
(Link)
Es gribu mājiņu ar zemīti :) Uz “papīra”, itkā, viss labi izskatās izplānots, un sūdīgākajā gadījumā 1. īpašumu var nopārdot un visu ieguldīt otrajā. Labākajā gadījumā 1. īpašuma izīrēšana nosedz otro. Sanāk gandrīz pa nullēm. Pa to laiku, jau dzīvojot jaunajā lokācijā, ir iespēja uz pāris gadiem savilkt to jostu, un kredītu samazināt tā, ka no 1. Īpasuma izīrēšanas jau nāk peļņa.

Bet es labi saprotu arī visus šajā diskusijā minētos viedokļus un argumentus. Visi ir loģiski.
[User Picture]
From:[info]puika_vecis
Date:June 1st, 2020 - 05:38 pm
(Link)
Bet pamatā es gribu pateikt to, ka ja man jau nebūtu īpašums kā drošības spilvens, hipotekāro uz daudziem gadiem neņemtu.