Depresīva troļļa piezīmes - Mazliet par feminismu. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mazliet par feminismu. [May. 25th, 2020|08:30 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:May 25th, 2020 - 11:40 am
(Link)
Es biju sekretāre vienā uzņēmumā. Tur ļoti daudz kas bija neok, arī cibā kaut kad sen bija pieminēts. Un vienādā amatā džeks saņēma apmēram par trešdaļu vairāk. Cietā alga drusku lielāka, procenti par pārdoto daudz lielāki, viena pozīcija, viņai daži papildpienākumi. Šefa motivācija - viņai jāmeklē džeks kas nopērk somiņas un zeķubikses, īrei un paikai no algas sanāk. Es biju drusku ahujā un es šo uzzināju, jo meklēju sev vietā un protams cilvēki gribēja zināt par algu pirms sūtīt cv. Es biju šokā, parunājot ar draudzeni, kas bija grāmatvedis pēc izglītības ar paziņām līdzīgos amatos izrādījās ka tā bija normāla prakse. O.k. tas bija pirms gadiem 10, bet tas konkrētais šwfs nemainīsies.

Līdz tam amatam ir arī jātiek. Es pati esmu bijusi situācijā, kad man atbilst kvalifikācija, ir prasmes, bet paņem džeku, JO. Par konkrēto darbu emoc.nepārdzivoju, tur droši vien bija vēl citu lietu lai nebūtu forši strādāt, bet finansiāli mani tobrīd sarežģīti bija, jā. Un stipendiju man arī vienreiz tieši šitā neiedeva. Un tie bija kopā 1000 eiro sadalīti vairākos mēnešos
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:May 25th, 2020 - 11:44 am
(Link)
absolūti visam ticu, beidzot arī kāds stāsts no pirmajām rokām. kā tev subjektīvi šķiet, pa šiem 10 gadiem daudz kas ir mainījies?

debīlu šefu pilna pakaļa, tur neko nepadarīsi.

protams, ka šovinisms darba devēju/ņēmēju attiecības nekur nav pazudis. bet man šķiet, ka ir vērojama pozitīva tendence. kaut vai tā kampaņa par kuru esmu sajūsmā - var viņa, var viņš un otrādi. man šķiet pirms 10 gadiem nekas tāds nebija iespējams.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:May 25th, 2020 - 11:56 am
(Link)
Nezinu, ja godīgi, īpaši neticu. Šis arī daļēji ir pie vainas tam, ka attiecībās, īpaši ja ir bērni, ir daudz kas jāpiecieš, jo viena bieži vien sieviete nemaz nevar pavilkt. Tur protams arī citas nianses (ja daļa aploksnē u.t.t.)
Dažus gadus vēlāk atkal studējot man novilka atzīmi fizikā, jo skuķis. Bija džeki, kam izlika vienu augstāk 'vidējai palīdzēs, varbūt vēl stipendiju dabūsi' nu tā tēvišķīgi labvēlīgi. Un kad drukāju k.d. stāvēja un pār plecu lasīja man,jo nevar būt, ka es nešpikoju, ar muguru uz to pusi, kur visdrīzāk ka špikoja gan, bet čalis. Kad vairs nevarēju izturēt, pagriezos un bezkaunīgi skatījos viņam acīs, lai saprot, ka man traucē. Ļoti nožēloju, ka neaizgāju pie vadības kad viņš 'par sieviešu stulbumu' mērķtiecīgi izgāza divas meitenes. O.k. viņas intelektuāli nav ģēniji, bet viņas atbildēja pareizi, vienkārši neiepatikās
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:May 25th, 2020 - 12:00 pm
(Link)
gadās izteikti šovinistiski īpatņi, gadās arī vīriešnīdēji.
mana bērna māte augstkolā vairākos priekšmetos daboja labu atzīmi, jo prata savu glīto ģīmīti attiecīgi savilkt. un nekaunējās no tā. (: