Fruktoze. |
[May. 14th, 2020|06:39 am] |
|
|
|
Comments: |
olas nevar ēst, jo holesterīns.. Nēnu ar cukuru tas jau bijis daudz gadus zināms/lasīts/dzirdēts. Ar visiem pētījumiem un tā. Fruktoze ir patiesībā parastais augļu cukurs, jebkurā auglī tas ir. Tikai kaut kāds mākslīgi radīts fruktozes sīrups ir tas, ko grūž klāt visiem saldumiem, utt. Laikam lētāk. Bet nu idejiski jebkuriem cukuriem (vienkāršajiem ogļhidrātiem) ir līdzīga iedarbība uz organismu. Ir brīži, kad tos vajag - piemēram, skrienot ultramaratonu, brīdī, pirms viss ir slikti (jo vnk fiziski organisms nespēj uzkrāt ogļhidrātus pietiekami ilgam laikam augstas intensitātes slodzē, pat ar speciālām diētām iepriekš, ir kkāda robeža), bet nu ikdienā sēžot mājās jau nu toč pietiek ar kkādām graudaugu pārslām un rupjmaizi, dārzeņiem un augļiem, lai uzņemtu vajadzīgo ogļhidrātu daudzumu.
| From: | zazis |
Date: | May 14th, 2020 - 08:37 am |
---|
| | | (Link) |
|
tak tur tanī video viss ir izstāstīts.
un nē, nav līdzīga. glikozes un fruktozes metabolisms ir kā diena pret nakti. fruktoze nestimulē insulīna ražošanos.
es nerunāju par glikozi. Glikoze vispār reti kur ir. Salīdzini ar saharozi?
| From: | zazis |
Date: | May 14th, 2020 - 10:38 am |
---|
| | | (Link) |
|
saharoze sastāv no 2 molekulām - gliokzes un fruktozes. tā mūsu organismā, var teikt momentāli, sadalās glikozē un fruktozē attiecīgi. | |