Mani teksti    Draugi    Draugudraugi    Kalendārs    Par mani
 

XOOX. Cilvēks. -

Tuesday, October 17th, 23:52

Mani vienmēr ir interesējis, kā cilvēki izskaidro sev patiešām sliktas lietas. Piemēram, kā Šķēle sev izskaidro to, ka apzadzis Latvijas valsti un visus tās pilsoņus? Vai nupat aizturētā tiesnese - ka attaisnojusi cilvēku, kuram pēc likuma (kas tomēr kalpo cilvēkam) ir negodīgs??
Vai, it sevišķi, Kuldīgas tiesnesis Ķinis, kas iedeva vadītājam, kurš brauca dzērumā un nogalināja jaunu meiteni, tikai tiesību atņemšanu ("saule acīs iespīdēja, braucot ar 70 Km/h". Runā, ka viņš to meiteni esot notriecis tikai sava prieka pēc.)
Kā? "Tā dara visi"? "Dzīve nav godīga"? "Kad sēdēšu mersedesā, es par to vairs nedomāšu"? "Man ir vairāk drosmes izdarīt to, no kā citi baidās"? Vai varbūt viņi par to nedomā?

Par tām mazajām šaizītēm, ko es daru (piem. nemaksāju nodokļus, skatos pirātiskas filmas un klausos mūziku) es.. laikam nedomāju, jo man tie liekas sīkumi.. Bet nu krēslā es nervozi sarosos, par to domājot.

5 komentāri - komentētPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Komentārus:

From:[info]kakjux
Date:October 18th, 2006 - 12:53 am
(Link)
nez. tie mūsu mazie prieciņi tiešām nobāl..

lai gan - es esmu zagusi.. neko lielu vai dārgu, bet tomēr zagusi. tīri prieka pēc. ar domu "ai, nu kas tad tur!" vai ar vēlmi ieriebt. sirdsapziņa arī sevišķi nemoka..
From:[info]xoox
Date:October 18th, 2006 - 12:58 am
(Link)
ai, nu kas tad to nav darījis..
bet nu man liekas, ka tie cilvēki tiešām pūst no iekšpuses.. :(
From:[info]kakjux
Date:October 18th, 2006 - 01:01 am
(Link)
jā, nu es tā nevarētu.. & negribētu arī. es pat instrigas neprotu vērpt!
From:[info]shelly
Date:October 18th, 2006 - 08:21 am
(Link)
Es domāju, tieši tā arī dara - tas taču sīki, ko nu par to domāt...
From:[info]observer
Date:October 18th, 2006 - 09:50 am
(Link)
Par Šķēli grūti spriest. Cilvēki mēdz būt uz sevi tik orientēti, ka par to nemaz nav aizdomājies, galvenais - "lai man dzīve nebūtu garlaicīga".
Tiesnešiem atkal citādi. Abstrahēsimies no korupcijas, atcerēsimies, ka viņi arī ir cilvēki. Un varbūt uzdod sev jautājumu - jā, viņš sabojāja dzīvi citiem, bet vai tāpēc man ir jāsabojā dzīve arī viņam?