Mani teksti    Draugi    Draugudraugi    Kalendārs    Par mani
 

XOOX. Cilvēks. -

Monday, January 6th, 22:29

Es savukārt bērnībā domāju, ka Zeme griežas tāpēc, ka cilvēki staigājot to ar kājām ripina :)).

13 komentāri - komentētPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Komentārus:

From:[info]stiklene
Date:January 6th, 2003 - 10:34 pm
(Link)
ha par to ripinaashanu. kaut kad viens k-biedrs fizikjim centaas pieraadiit, ka lidmashiinas paceljas gaisaa, pagaida, kad zeme apgrieziisies un nolaizhas vajadziigajaa vietaa :)))
galvenais, ka vinjsh pasniedza to kaa neapstriidamu faktu, lai gan pats tam nemaz neticeeja... nu tiri piri. pasaule pilna ar aakstiem
From:[info]xoox
Date:January 6th, 2003 - 10:40 pm
(Link)
A vai tad tā nav? ;))
From:[info]stiklene
Date:January 6th, 2003 - 10:50 pm
(Link)
a vai tad taa ir? ;))
From:[info]jaanisf
Date:January 6th, 2003 - 10:36 pm
(Link)
melo atkal..
From:[info]rikella
Date:January 7th, 2003 - 12:53 am
(Link)
nu īstenībā zeme ir plakana un stāv uz trijiem ziloņiem
to tak pat mazs bērns zina ;p~
From:[info]suic
Date:January 7th, 2003 - 01:30 am

zeme

(Link)
Un, savukārt, afgānis un citu islama zemju pārstāvji, joprojām pieturas pie Ptolemaja visuma modeļa, kas ir ģeocentrisks, proti Zeme ir visuma centrā un ap to griežas planētas un zvaigžņu sfēras. Līdzīgas idejas atrodam arī pie pitagoriešiem, kuriem bez tā visa šīs sfēras, griezdamās, rada pasaules mūziku (musica mundana), kuru, tiesa gan, cilvēks nedzird, jo šī mūzika skan visu laiku un cilvēks pie tās ir pieradis (savdabīgs fons, tā sakot).

Un ar ko mazs bērns sliktāks par afgāni vai otrādāk?

p.s. Es balsoju par ezīti miglā, uz kura stāv kāju sadūris lācītis (jo uz ezīša taču stāv) un tur rokā ievārījuma burku, kurā iekšā peld viens pasaules kurkulis, kura vēderā atrodas mūsu zeme. Kad kurkulis izbāž mēli, ir diena, kad ievelk atpakaļ - nakts. Un kad kurkulis pārtaps par vardi un sāks ķert mušas, tad pie mums sāks lidot pirmo NLO.
From:[info]stiklene
Date:January 7th, 2003 - 01:37 am

Re: zeme

(Link)
taatad mushas ir speeciigaakas, gudraakas un krutaakas par mums, kas ripinaas kurkulim puncii? NLO ar spaarninjiem, zhuusoshu skanju un tiri piri. a ja mees zinaam, ka taas ir mushas, tad kaapeec uzreiz NLO? kaapeec nav kukainiishi biezputraa. visi tachu visu laiku taa priecaajas par sviestu. mannaa putra ar sviestu tak ir garshiigaaka, nekaa bez taa. lai gan gaumes visiem atshkjiras...
sviests :)
From:[info]suic
Date:January 7th, 2003 - 01:49 am

Re: zeme

(Link)
Atļaušos atzīmēt jūsu argumentu nekonsekvenci.

Pirmkārt, mēs nezinām, ka tās ir mušas, kas tur lido, to zina tikai viens pusjucis suic, kura hipotēze nav vienīgā no mūsdienu zinātnes darba versijām.* Tāpat kā neviens netic, ka zemestrīces ir tad, kad ziloņi mīdās.

* atgādināšu, ka paralēli pastāv citas visnotaļ neapgāžamas teorijas sākot ar domu par pasauli uz ziloņiem; sauli, kas riņķo ap zemi un beidzot ar visnotaļ apšaubāmo hipotēzi par to, ka zeme riņķo ap sauli.

Otrkārt, mēs neticam, ka esam vājāki par NLO, jo mūsuprāt, tie nav atlidojuši no citas, atšķirīgas pasaules, bet gan no līdzīgas mūsu pasaulei, tātad ir tādi paši niecības kā mēs. Turklāt mūsu rīcībā ir ieroči, kas varētu šo pasaules vardi saraut gabalos, mums pašiem bail no tā visa, tāpēc mēs tos nespridzinam. (bet mušas gan varētu uzlaist gaisā)

Treškārt, nav kukainīši biezputrā, bet gan pasaules kurkulis ievārījumā, jo tas izriet no transkarmiski totēmiski pašdeterminējošā absolūtā gara, kura likumsakarības diženais prātulis suic nesen atklājis, bet jūsu hipotēze par mannā putras sviestu ir, atvainojiet par vārdu spēli, sviests... zinātniski nepamatota un neizvērsta hipotēze, ja vēlaties. Un vispār akadēmiskajās aprindās jau sen ir noraidīta šāda nezinātniska pasaules skaidrojuma hipotēze.

Ar cieņu, 178.gs. pēc kurkuļa laika zinātņu pedāļdziņas kumulatīvais biedrs, ģeo-seismo-bioorgasmologs suic
From:[info]stiklene
Date:January 7th, 2003 - 01:57 am

[pa]zeme

(Link)
mani, kaa personu ar nekonsikvenc[t]iem argumentiem, luudzu apskaidrot vaardu 'transkarmiski totēmiski pašdeterminējošais absolūtais gars' noziimi visvienkaarshaakajaa veidaa, kaadaa juusu ģeo-seismo-bioorgasmologs suic-ība vareetu iedomaaties
From:[info]suic
Date:January 7th, 2003 - 02:11 am

Re: [pa]zeme

(Link)
Jaunais cilvēk, atļaušos norādīt, ka jebkura zinātniska diskursa priekšnoteikumu vidū ir arī attiecīgās nozares terminoloģijas pārzināšana.

Tomēr kā absolūtam iesācējam tik sarežģītos bio-ģeo-nekroloģijas jautājumos, varu ieteikt konsultācijām Dr.phil.nekro.phys. zinātniski mītisko enciklopodiju, izdota 154.gs. Ģeosolārija izdevniecībā, skatīt saikli abio-ģeo-ģenēze. Kā arī zināmu ieskatu jūs varat gūt, par attiecīgu samaksu, pie mūsu zinātniskajiem līdzstrādniekiem stacijas tuneļa apkaimē, kā arī viņu asistentēm Čaka ielas rajonā.

p.s. Varat izmantot arī parasto svešvārdu vārdnīcu, kas gan nepretendē uz nekādu precizītāti, un mēģināt atšifrēt šī absolūti vienotā izteikuma nozīmi, apriori sintezējot tajā iekļauto vārdu transcendentāli jēdzieniskās izpausmes.
From:[info]stiklene
Date:January 7th, 2003 - 02:17 am

Re: zeme

(Link)
Tad ar šādu jauku apskaidrību es noprotu, ka Jūs nezinat pareizo atbildi.

Cik gan daudzi atbalstītāji ir šai domai par burciņu un lācīti?

Un vēl es gribēju piebilst par to vienu frāzi: 'Un ar ko mazs bērns sliktāks par afgāni vai otrādāk?' Esot pierādīts, ka bērns līdz ~5 gadu vecumam savos stāstos pauž notikumus no iepriekšējās dzīves. Tad, lūk, arī mana doma, ka bērns ir pat labāks, jo viņš vēl nav paspējis iemācīties melot. Ja Jūs būtu 4 gadīgs bērns, es Jums ticētu 2x vairāk nekā šobrīd.
From:[info]suic
Date:January 7th, 2003 - 02:29 am

Re: zeme

(Link)
Atvainojiet, bet par šī vienotā jēdziena izpratni ir sarakstīti desmitiem biezu monogrāfiju, bet jūs vēlaties, lai es jums paskaidroju šeit, šajā pseido-intelektuāli nezinātniskajā vidē pāris teikumos, ņemot vērā jūsu nezināšanu pat terminoloģijas līmenī, nerunājot nemaz par metodoloģiju, faktuālmateriālu, utt.?

Un jūs vēl atļaujaties mani turēt aizdomās par nezināšanu, mani - vadošo burkologu ar 82 gadu stāžu? Kaut kas neticams!

Uz jūsu nezinātnisko pieeju norāda kaut vai tas fakts vien, ka esat gatavs drīzāk 4-gadīgam bērnam nekā mūsdienu zinātnes vadošajai hipotēzei.

Mūsu ir daudz, tiek rakstītas monogrāfijas, pamfleti, rīcības programmas, plaģiāti, ideoloģijas, uzraksti uz sētām un marinētu tomātu konservu etiķetēm. Mēs gatavojamies ne tikai ienest burkas hipotēzi pasaulē, bet gan arī dot tai neapgāžamus pierādījumus, veicot nākamo aiz Kopernika apvērsumu - BurkEinšteina revolūciju. Mēs ne tikai iedibināsim izpratni par jaunu visuma modeli, bet gan nāksim klajā ar plaša mēroga publikācijām par cilvēka vietu tajā, par jaunām morāli tikumiskām nostādnēm, kā arī sēņu un kaktusa salātu žāvēšanas metodoloģijām.

Un jūs atļaujaties neticēt? Vēstures rats un racionālā doma vēl liks jūsu skepsei trūkties, bet pagaidām varat iepazīties ar izvilkumiem no jauna tipa morāles nostādnēm šeit.
From:[info]stiklene
Date:January 7th, 2003 - 02:41 am

[pa]zeme

(Link)
1) lai Jums vieglas smiltis...
Būs Jums jārīkojas ļoti ātri, lai arī es paspētu šo apvērsumu redzēt. Nevar taču ļaut visu prieku saviem bērniem vien!
Un kā jau es teicu: 4 gadus vecam beernam es noticētu 2x vairāk nekā Jums...

2) arī manis izteiktai domai par biezputru ir jau radušies savi atbalstītāji. Mēs vairojamies ļoti ātri. Tik ātri!

3) kāda gan nozīme videi? Jeb Jūsu suic-ība jūtas kā zivs uz pannas, publicējot savus uzspiestos tekstus?

4) ar varu Jums nekas neizdosies! Sviests ir mūsu asinīs. Arī mēs neļausim ievārījumam piesārņot mūsu biezputru!
(patiesībā jau man mannā putra ar ievārījumu garšo labāk, bet es jau teicu, ka gaumes ir dažādas. un tomēr putra un sviests!)