10 October 2011 @ 01:57 pm
Neatlaidīgi turpinu ķīnot.  
Biju izgājis viens pats paklaiņot apkārt. Biju nonācis pie KFC un izlēmu ieiet paēst. Pēc ilgas sarunas ar pārdevēju un atkal nepareizā pirkuma saņemšanas, piesēdos pie galda un sāku īgni grauzt savu frī kartupeli bez burgera. Blakus piesēdās viens vīrs ar apmēram trīsgadīgu bērnu un sāka tusēt. Tēvs mēģināja bērnam iemācīt skaitīt ķīniski no viens līdz desmit. Piedalījos un izrādīju daudz lielākas prasmes, kā viņa paša bērns. Tēvs to atzinīgi novērtēja un mēģināja man iemācīt „vienpadsmit”. Par laimi tieši visu apēdu un ar cieņu spēju aiziet. Tātad, es nenokārtojos uz ielām un esmu gudrāks par vietējo trīsgadnieku. Nu man jau liekas, ka darba tirgu esmu iekarojis.

Vēlāk aizbraucām pie diviem kanādiešiem uz viesnīcu. Tad nu laikam sanāk, ka esam satikuši visus ārzemju skolotājus, izņemot vienu. Nokļūšana kaut kur ar taksometru ir jautra. Es iekāpju taksometrā, piezvanu Meieram un iedodu telefonu šoferim. Tad lai nu viņi paši tiek galā par to, kur man jānokļūst. Visi vietējie taksometra braucieni ir pieci juaņi.

Nonācām galā un kanādieši viesnīcā bija ļoti... Amerikāniski. Faktu, ka viņiem pievērš vairāk uzmanību un apkalpo vairāk kā baltos cilvēkus viņi izmantoja līdz pēdējam. Priecājās, cik ļoti menedžerim iemācījuši angļu valodu un nepārtraukti pīpējot stāstīja, kā viņi neēd šeit arbūzus un kāpostus, jo to audzēšanā ļoti izmantojot ūdeni un ūdens šeit neesot veselīgs. Tad tika pastāstīts par to, kā abi visu laiku esot pīpējuši zāli un kā tagad, kad neesot to darījuši jau laikam divus mēnešus, galva esot skaidrāka, plaušas tīrākas un pašsajūta labāka. Tā kā to tā nevar atstāt, tūlīt pat viens no galdiņa sarunāja, kur viņš dabūs visu, ko vajag. Viss nokārtojās.

Pēc tam visi izdomāja, ka jāaiziet uz viesnīcas karaoke zāli. Vēl joprojām nezinu šī gājiena iemeslu, bet nu labi. Sēdējām, kamēr menedžeris skraidīja apkārt, skatījās dziesmas, tad veltīja mums dziesmu ķīniešu valodā un es pavisam nesapratu, ko tur daru. Kad beidzot tikām ārā, visi izdomāja iet spēlēt biljardu. Pēc tam bija noguruši un gāja pa mājām. Es šito nekādīgi nesaprotu ─ sazvana visus, lai visi sanāk kopā un visi satiekas un tad sēž, neko īsti nedarot. Kā traki zvanīsies, lai brauc ciemos kaut kur piecos un kad aizbrauksi, nevienam nebūs īsti ko darīt, pa vidu vēl katrs aizbrauks uz mājām paēst un pārģērbties un ko tik ne. Lai nu kā, pēc biljarda aizgājām ar kanādiešiem paēst. Tika pasūtīti iesmiņi ar pipariem. Pa vidu tiem pipariem bija jēra gaļa, pupu pākstis un vistas spārniņi. Te ēst ir tīrākā elle. Tev mute ir izdegusi pilnībā, acis asaro un visas iekšas deg, bet ēst taču gribas...

Laipnības un labas gribas apliecinājums šeit ir iedot cigareti. Ja kaut kur vēlāk vakarā dosies kaut kur iekša paēst, vienmēr dos cigareti. (Pie nosacījuma, ja esi balts, protams.) Tā kanādieši ņem viņu cigaretes, līdz jāiet prom. Tad viņi visiem dod savas cigaretes un visapkārt notiek vistīrākais burziņš. Man kaut kā tā īsti nepatīk. Es zinu to, ka es nekad te neiederēšos kā viens no viņējiem un nesaplūdīšu ar pūli (ko arī nemaz necenšos un nevēlos), bet būt kā tāda staigājoša Disnejlenda arī nav manos plānos.
 
 
( Post a new comment )
klasika[info]klasika on October 10th, 2011 - 11:02 am
Pārsteidzīgi izdarīti secinājumi, ka tu tur neiederēsies. (: Vai tu vari pareģot?
(Reply) (Thread) (Link)
xan[info]xan on October 10th, 2011 - 12:57 pm
Garš, balts garmatainis starp daudziem maziem dzelteniem un ziņkārīgiem cilvēciņiem...? Jā nu diezgan droši tā varu teikt, vienmēr tikšu "izcelts" savā ziņā.

Tā kā laikam jā, es varu pareģot. Tu kādreiz mirsi. Par šo pareģojumu esi man parādā pašsacerētu dzejoli par nūdelēm un irbuļiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
klasika[info]klasika on October 10th, 2011 - 03:24 pm
Un tu nebūtu ziņkārīgs? Eksotika ir un paliek eksotika, lai kurā pasaules gala malā tu aizdotos. Bet es nerunāju par vizuālu neiederēšanos, kas gan nereti "pavelk" līdzi arī to neiederēšanās vidē sajūtu, drīzāk tā ir kaut kāda prāta aizture, ienākot citādākā vidē (lai neizklausītos tik nejauki, kā tas nemaz nebija domāts, tas drīzāk ir no pārlieku lielās piedomāšanas, kā ir te, kā bija tur, kāds esmu es, kāds ir viņš, ak, un paskat, viņi uz mani tā skatās utt.). (: Lai gan... izskatās, ka tevi tas pat nedaudz uzjautrina un uztur ziņkārības maņu možu, un tas jau ir forši.
Miršana nav interesanta, tas ir fakts, nevis prognoze, turklāt tu pilnībā izslēdz laika skalu, tāpēc no tevis pareģis sanāk slikts.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
xan[info]xan on October 10th, 2011 - 07:22 pm
Nu cik nu prāta aizture. Es vienmēr un visur būšu balts un uz mani vienmēr skatīsies. Tā ir viena lieta. Otra, ka man vienmēr atradīsies galdiņš restorānā, vienmēr apkārtējie dos cigaretes un tamlīdzīgi. Saprotu, ka pozitīvā diskriminācija nav peļama, bet cik nu tu vari iederēties, ja pret tevi attiecas citādāk kā pret citiem?
Es vienkārši saku, ka, lai arī cik ilgi te dzīvotu, es vienmēr palikšu liels un balts un vienmēr ejot garām tām ielas operām (uzrakstīšu vēlāk) uz mani skatīsies vairāk kā uz solistu.
Šeit nav runas ne par kādiem mentālajiem blokiem vai "viss ir tā, kā to uztver" muļķībām un tamlīdzīgi. Gluži vienkārši tāds ir fakts. Angliski runājoša varde arī neiederēsies Anglijā lai arī cik ilgi viņa tur būtu angliski runājoša varde. Un es to neuzskatu kā par sliktu lietu vai neko tādu, vienkārši saku - uz mani vienmēr skatīsies un vienmēr izcels ārā no pūļa, ko es arī labi saprotu, tikai pats uz to pavisam negribu spēlēt un šo pozitīvo diskrimināciju kultivēt.

Protams, ka tas ir fakts. Viss, ko es prognozēju, ir fakts. Labi, ņem laika skalu - tuvākajos 60 gados. Ņemot vērā visuma vecumu (apmēram 13,7 miljardi gadu), diezgan precīzi. Bet kāpēc gan es cenšos, tu tāpat tikai kritizēsi visus precizējumus un nākotnes pareģojumus, nemaz nesamaksājot par pirmo :/
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
klasika[info]klasika on October 11th, 2011 - 09:27 pm
Tu visu nospried jau pirms manis, kā man rīkoties? Ok, ja reiz tev irbuļi un rīsi ir daudz pieejamāki par mani, tad rādi piemēru! Man pašlaik vienīgā iedvesma ir kaudze nepabeigtu skiču un zīmuļu jeb "būtu man pelmeņu, tad es gan padalītos", tāpēc rīsi mani nemaz neiedvesmo dzejas paraugdemostrējumiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
xan[info]xan on October 19th, 2011 - 05:00 am
Vai tad man nebija taisniibas? Paregjis tachu, jo taa arii dzejolja nebija. Atrunas taktika gan laba. Shito es izmantoshu savaa bankaa: "Jums jau krietni vairaak taas naudas te ir un arii pieredze ar naudu lielaaka, juus arii man krediitu maksaajiet!"
(Reply) (Parent) (Link)