Pats par sevi - Komentāri

wowow / 20. Aug 2021@15:37

"Jā, pirmā problēma bija tajā, ka spieda uz mājsēdēm, pat ziemas zābakus bērniem nevarēja nopirkt. No dīkstāvēm bija milzīgi zaudējumi valsts ekonomikā, bet par vakcīnām, kas ir visefektīvākais līdzeklis, skaitīja kapeikas, un nemeklēja iespējas iepirkt visu maksimālo.
Daļēji tā ir arī ES vaina, kas šādus centienus nobremzēja, bet par to citreiz."

Nav jau tā, ka Latvija bija (un būs) vienīgā valsts ar mājsēdēm. Par vakcīnām tev pilnībā piekrītu. Bet nu pēc pirmā viļņa faktiskajiem rezultātiem (ārkārtas mirstības) Latvija nemaz ar neizskatījās slikti.

"Politiķiem varbūt ir mazāka izpratnei par vakcīnām, tāpēc jā – es sagaidītu, ka veselības ministrija skaidro, cik tas ir svarīgi, un pieprasa visus pārējos politiķus sadarboties, nevis otrādi."

Nu nezinu kas tur koalīcijā notika un vai tiešām tikai pēc Viņķeles ataišanas Kariņš nolēma, ka tā klaunāde ar ikviena ministra personīgām īpatnībām (Ģirģena manikīrs etc.) un izpausmēm lēmumu torpedēšanā ir jābeidz un man liekas tikai pēc tam VM bija mandāts likt pārējiem sadarboties un prioritāte uz lēmumu ātrumu un naudu, nu tā vismaz no malas izskatījās. Tā kā otrā viļņa dizāsterī es vainotu Kariņu pirmkārt.

Vakcinēšanās % priekš 2021. gada augusta vidus ir traģisks, piekrītu. Kādu vajadzētu atlaist :)

Tas ko es redzu Pavļuta vadībā šobrīd ir visādu pasākumu un aktivitāšu mešana pret sienu (reklāmkampaņa, loterija, apgrūtinājumu radīšana nevakcinētajiem etc.) cerībā ka kaut kas no visa tā pielips un nostrādās vismaz uz konkrētiem segmentiem. Pagaidām izskatās strādā (vakcinēšanās procents turpina pieaugt). No malas izskatās messy (sabiedrības sašutums garantēts pēc 18 mēnešiem dziļā kovidā) un, iespējams, fokuss uz kaut ko vienu (piem. motivēt, tos kurus var motivēt un piespiest pārējos ģim. ārstus vakcinēt visus savus pacientus) būtu bijis efektīvāk. Vai arī nē - šis ir viens no maniem pointiem - rīcība neskaidros apstākļos ir netriviāls uzdevums. Nu vismaz skolu stratēģija šim rudenim man izskatās ļoti pareiza. We'll see.

Read Comments

Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
blog counter