Pats par sevi - Komentāri

extranjero / 20. Aug 2021@14:54

Jā, pirmā problēma bija tajā, ka spieda uz mājsēdēm, pat ziemas zābakus bērniem nevarēja nopirkt. No dīkstāvēm bija milzīgi zaudējumi valsts ekonomikā, bet par vakcīnām, kas ir visefektīvākais līdzeklis, skaitīja kapeikas, un nemeklēja iespējas iepirkt visu maksimālo.

Daļēji tā ir arī ES vaina, kas šādus centienus nobremzēja, bet par to citreiz.

Politiķiem varbūt ir mazāka izpratnei par vakcīnām, tāpēc jā – es sagaidītu, ka veselības ministrija skaidro, cik tas ir svarīgi, un pieprasa visus pārējos politiķus sadarboties, nevis otrādi.

Pavļuts ir šausmas visu iemeslu dēļ:

- vakcinācijas birojs, kura darbinieki nespēja atbildēt ne uz vienu jautājumu par vakcīnām.
- nespēja vakcināciju veikt caur ģimenes ārstiem (50% nevakcinē).
- centralizētās vakcinācijas (kas pati par sevi nav slikta) izgāšanās. Citas valstis ļoti labi spēja sākt ar gados vecākajiem un tikai kad viena grupa bija tuvu pie 100% vakcinēta, pārgāja uz nākamo. Latvijā noturējās līdz 30% un tad pārgāja uz dienas ilgām rindām kaut kur Cēsīs un citur pilnīgi visiem. Pēc tā arī aktivitāte samazinājās, un šobrīd ir tikai 50% kopumā, arī gados vecākajiem, nevis pie 90% gados vecākajiem un pie 30% jauniešiem.
- ģimenes ārsti nevakcinē, jo viņiem par to ļoti maz maksā, kamēr izmaksas centralizētajā vakcinācijā ir daudz augstākas.
- vakcinēšanās loterijas izgāšanās. Par to jau mediķi paši brīdināja, ka nav ētiski. Viņam ir nulles izpratne, ka medicīna nav kaut kāda eiro ieviešana.
- vakcinācijas pasu ieviešana (QR kodu restorānos utt.). Augstākā Tiesa tās Spānijā noraidīja, jo nav pietiekamu pierādījumu, ka ir efektīvas. Politiska māžošanās, droši vien ar domu, kā nūju, lai piespiestu cilvēku vakcinēties.
- Neizpratne, ka delta variants ir ļoti mainījis situāciju, ka arī vakcinētie ir 50% gadījumu lipīgi. Kas padara vakcīnu pases par diezgan neefektīvām.
- Ārsti, kas izdod viltotus vakcinācijas sertifikātus. Nu skaidrs, ka draudot pieņemt likumu par atlaišanu no darbu, un maksājot ārstiem kapeikas par pašu vakcinēšanos, būs liela motivācija uz šādu krāpšanos.

Read Comments

Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
blog counter