Pats par sevi - Komentāri

extranjero / 19. Aug 2021@23:38

Šajā likumā nekur nav teikts, ka zāļu izsniegšanai ir nepieciešams personu apliecinošs dokuments.

Arī farmācijas likumā nav tādas norādes, pat MK noteikumos nekas tāds nav minēts. Visdrīzāk tas varētu būt kaut kur e-veselības vai e-recepšu lietošanas noteikumus, varbūt MK līmenī. Varbūt kāds mani precizēs, bet es neredzu problēmu šajos noteikumos ierakstīt apmēram šādi, ka e-receptes gadījumā personu var identificēt ar personu apliecinošu dokumentu, vadītāja apliecību vai kādu citu dokumentu, kas pēc farmaceita ieskatiem ir pietiekami drošs personas identificēšanai.

Man jau viegli bija ignorēt prasības, bet pieļauju, ka pārējie aptiekas darbinieki nedaudz tēloja, kad izrādīja lielu sašutumu, ka es tā daru, un brīdināja, lai es to nedarot. Pamanīju, ka dažreiz viņi arī izsniedz, taču nedaudz tā augstprātīgi – norājot pacientu un uzsverot, cik ļoti farmaceite iet viņam pretī un riskē.

Un šīs varas spēlītes man likās vēl pretīgākas nekā absurdie noteikumi. Ja negribi, neriskē. Parādi, ka noteikumi ir jāievēro. Ja gribi pārkāpt noteikumus un palīdzēt, tad dari to. Nevis liec cilvēkam justies slikti, it kā viņš pats būtu kaut ko pārkāpis.

Read Comments

Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
blog counter