Pats par sevi -

18. Nov 2013

 wowow@19:04

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Šoreiz manī latvietība manifestējusies nevis lentītē bet karbonādē/sautētos kāpostos/kartupeļos.
(Disklaimeris : Karbonāde/kāposti/kartupeļi ir ēdiens, ko parasti taisu reizi gadā - uz Ziemassvētkiem)
Kā latviski pareizi būtu "disklaimeris"? Atruna?

(4 raksta | ir doma)

Comments:

mazeltov / 18. Novembris 2013@20:57
Ak jē, sautēti kāposti! Tādi, uz malkas plīts lielā katlā ar melnu dibenu (no ārpuses, protams), gatavoti, trekni, lekni! Neatceros, kad pēdējo reizi ēdu. Liekas, ka pirms dažiem gadiem (skan riktīgi traģiski).
Lai Tev un Tavējiem forši svētki!
(Reply to this) (Thread) (Link)
smejmoon / 18. Novembris 2013@22:26
Tas jau dikti vienkāršs ēdiens. Skābi kāposti tak trimdā ir pieejami? Pārējais pēc gaumes.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
misame / 18. Novembris 2013@22:41
Turklāt, pat ja nav pieejami, kāpostus var ieskābēt mājas apstākļos!
(Reply to this) (Parent) (Link)
mazeltov / 18. Novembris 2013@23:50
Neesmu trimdā, bet tur, kur gribu būt :P
Skābos kāpostus vēl neesmu manījusi, bet īpaši meklējusi arī ne. Ja atradīšu, varbūt saņemšos pirmo reizi mūžā pagatavot.
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter