Neprātīgā saprāta balss -
Oktobris 27., 2021
15:24
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Covid pozitīvas ģimenes statusā nodzīvota nedēļa. Sievai pirmās divas dienas bija diezgan smagas, diennakti temperatūra grozījās ap 38 un liels nogurums. Tagad jau ir gandrīz labi, tikai klepus vēl nav pilnīgi pārgājis. Meita ir vesela jau sen. Man pašam bija tikai neizteikti saaukstēšanās simptomi un ožas pazušana vienā brīdī, kas vēl nav atgriezusies.
Nenoliedzami daudz smagāk par covidu ir sēdēt četrās sienas 24/7. It sevišķi vienistabas dzīvoklī. Tur tiešām var prātā sajukt jau pēc trim dienām. Labi, gan ka tagad kādu laiku nevajadzēs domāt par trešajām potēm.

Vienā lietā tomēr Gobzemam ir taisnība. Ir ļoti grūti atrast info par to, kas ir jādara, ja tu esi covid pacients un ārstējies mājās. Tāda sajūta, ka tie slimnieki nevienam neinteresē. Vienkārši sēdi un gaidi vai kļūs sliktāk vai labāk. Arī ģimenes ārstes māsiņa ar kuru bija visa komunikācija tikai iztaujāja par vakcinācijas statusu, simptomiem un inficēšanās vietu. Par kaut kādu ārstēšanās procesu vai simptomu atvieglošanu vajadzēja jautāt speciāli.

Tags:

(3Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:28. Oktobris 2021 - 09:37
(Link)
Prieks dzirdēt, ka jau palicis labāk, veselību un izturību jums visiem!

"Par kaut kādu ārstēšanās procesu vai simptomu atvieglošanu vajadzēja jautāt speciāli."

Ko vispār ieteica? Cik saprotu, ārstēšanas līdzekļu pagaidām nav, simptomu atvieglošana laikam parastās zāles temperatūras nodzīšanai.
From:[info]windrider
Date:28. Oktobris 2021 - 13:37
(Link)
Temperatūrai tas pats kas parasti priekš temperatūras. Klepum droši vien arī tas pats, kas vienmēr. Mums ir speciāls inhalators un sievai teica inhalēt tās pašas zāles kuras parasti meitai izraksta pret klepu. Vēl C un D vitamīnu iesaka lietot.

Vispār jau es saprotu tos, kas meklē visādus alternatīvus risinājumus un tautas medicīnas līdzekļus. Vienkārši sēdēt un gaidīt potenciālu hospitalizāciju nešķiet sevišķi racionāls piegājiens.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:28. Oktobris 2021 - 13:49
(Link)
Vēl esmu dzirdējusi, ka pulsa oksimetru iesaka, lai mājas apstākļos var pārbaudīt, vai gadījumā pārāk nekrītas skābekļa līmenis asinīs. Man pašai nav, bet neesot dārgs un aptiekās esot nopērkams. Gan jau, ka noder arī pašu sirdsmieram - ja līmenis turas normās, tad par hospitalizāciju nav jādomā.
Powered by Sviesta Ciba