Neprātīgā saprāta balss -
Oktobris 7., 2020
12:31
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pavasarī visi tik šausmīgi lamāja Zviedriju, bet tagad liela daļa Eiropas, Latviju ieskaitot, ir pārņēmusi viņu taktiku. Par to jau rakstīju pavasarī, ka ilgtermiņā tas ir vienīgais jēdzīgais veids kā sadzīvot ar vīrusu. Ekonomika darbojas, dzīve turpinās (ar vieniem vai otriem ierobežojumiem), bet fonā visu laiku ir jauni saslimušie un arī mirušie.

Tags:

(4Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:7. Oktobris 2020 - 13:37
(Link)
Latvija gan, kā izskatās, pamazām virzās stingrāku ierobežojumu virzienā. Paskat, obligātās maskas ieviesa. Cik saprotu, būs arī atkal tālmācība skolās. Zviedrijā nekas no šitā nav bijis un nav.
From:[info]windrider
Date:7. Oktobris 2020 - 13:47
(Link)
Ja arī tālmācības skolā būs, tad tikai no 7. klases uz augšu. Pārējos mācīs klātienē cik ilgi varēs, tāpat ar bērnudārziem. To visi nemitīgi uzsver, ka galvenais mērķis ir noturēt skolās klātienes mācības pēc iespējas ilgāk.

Galvenā atšķirība no pavasara ir tā, ka otreizēju valstisku lokdaunu neviens negrib piedzīvot, jo tas ir pārāk sāpīgs un nav ilgtermiņa risinājums. Zviedri to saprata jau toreiz, mēs tikai tagad. Arī nav slikti.
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:7. Oktobris 2020 - 14:19
(Link)
Diezin vai Latvijas sākotnējos ierobežojumus var saukt par lokdaunu, bet nu jā, bija arī sodi par noteikumu neievērošanu utml, tāpat arī robežas slēdza. Nu, ja būsim pavisam precīzi, robežas slēdza kaimiņi, bet pēcāk tapa Baltijas burbulis. Zviedrija tikai kopā ar visu ES pievēra durvis ārpusES cilvēkiem citādi ieceļošanai nekādu ierobežojumu, arī tagad nav.

Man šķiet, tieši tā ākstīšanās ar robežām ir vislielākais stulbums. Jā, arī pašizolācija.
From:[info]windrider
Date:8. Oktobris 2020 - 11:15
(Link)
Tā ir un tieši tas pašlaik nogalina viesnīcu biznesu un pamatīgi gremdē visu tūrisma industriju. Tiesa gan, tūrisms ciešs visā Eiropā.
Powered by Sviesta Ciba