Neprātīgā saprāta balss -
Septembris 15., 2020
09:44
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

(10Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:23. Septembris 2020 - 22:50
(Link)
Bet hmm, vai racionālāk nav visu to oriģinālo konstrukciju nofočēt, noskenēt,izanalizēt, nozīmēt [ nu visas tagadējās iespējas noņemt datus, viņu ir daudz] un pēc tam lai īpašnieki dara ko grib - liek plastmasa slogus, pārbūvē utt. Ja dati ir saglabāti - pie vajadzības var uztaisīt kā bija. [Sk. parīzes dievmātes katedrāli piemēram vai melngalvju namu]. Kā bija - lietojot tos pašus materiālus un paņēmienus. Bet citādi - mājas tomēr ir mašīnas dzīvošanai nevis izskatam un lai cilvēkam nesalst ir svarīgāk par to kā izskatās.
From:[info]windrider
Date:24. Septembris 2020 - 08:43
(Link)
Tāda jau arī mūsdienu mantojuma filozofija, ka ļoti svarīga ir cilvēka dzīves kvalitāte un autentiskuma vārdā tā nedrīkst samazināties. Piemineklim ir jākalpo cilvēkam un nevis otrādi.

Bet par pirmo daļu runājot. Šobrīd aktīvi tiek izmantotas 3D skanēšanas piedāvātās iespējas. Par Eiropas naudām tiek aktīvi skanēti apdraudētākie pieminekļi. Diemžēl naudas ir pārāk maz un pieminekļu daudz un droši vien viens otrs savu kārtu nesagaidīs. Bet ar kopiju veidošanu noteikti nevajadzētu aizrauties. Galvenā saglabājamā vērtība ir autentiskums.
Powered by Sviesta Ciba