Neprātīgā saprāta balss -
Maijs 25., 2018
14:37
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
http://www.delfi.lv/news/arzemes/nato-vadita-koalicija-netiesi-radijusi-virkni-jaunu-afganistanas-karakungu-liecina-asv-zinojums.d?id=50063911

Nu redz, beidzot arī paši amerikāņi atzīst, ka ideja dažu gadu laikā radīt brīvu, demokrātisku un rietumniecisku sabiedrību tādā pusfeodalā, daudzu cilšu un klanu pārvaldītā valstī kā Afganistāna, bija kļūda. Diez vai kāds kādreiz saskaitīs cik miljardi tur ir pazaudēti.

Tags:

(3Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:25. Maijs 2018 - 18:46
(Link)
Tādas kolonizātoru izveidotas valstis nekad nefunkcionēs. Tāpat kā Irāka, Lībija vai Sīrija. Tjās katrāākslīgi apvienotas dzīvo vairākas tautas, bet katrai tautai vajag savu valsti.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:25. Maijs 2018 - 23:09
(Link)
Vispār jau, cik var palasīt, lielu daļu 20.gadsimta -- Afganistāna savu neatkarību pasludināšaja tikai gadu vēlāk par Latviju -- Afganistāna, cik var lasīt, bija gluži normāla -- lai arī ar savām īpatnībām, monarhija. Ar, protams, klaniem un visu pārējo, bet karalis un pēc tam viņa dēls valdīja līdz pat 1973. gadam. Tā ka par to kolonizātoru valsts izveidošanu ir drusku garām. Neatkarīga valsts jau bija un vēsture viņai garāka nekā joprojām ir Latvijai. Drīzāk jāsaka, ka komuņagi izmantoja situāciju un tad sākās sūdi, jo viņi kāreiz esošo valsti iznīdēja.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:25. Maijs 2018 - 23:18
(Link)
doma bija, ka šajās augšminētajās teritorijās valstis neveidosies, jo tur esošajām tautām nav kopīgu mērķu. līdz ar to visas akcijas būs beigta zirga spārdīšana.
Powered by Sviesta Ciba