Neprātīgā saprāta balss -
Marts 14., 2018
12:26
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Valstiskā līmenī ar katru gadu arvien asāk sāk just 90. gadu kļūdaino lēmumu un darbību sekas. It sevišķi īpašumtiesības, kur nekontrolētā privatizācija ir radījusi pilnīgu jucekli šodienas īpašumtiesības kur vesela rinda ēku vienkārši ''karājas gaisā'', jo formāli nevienam nepieder. Izrādās, ka savulaik īpašumu varēja iegūt arī pret pajām, bet tie nekur netika ierakstīti un neparādās ne VZD ne zemesgrāmatu reģistros. Bet no kultūras mantojuma viedokļa vissliktākie varianti ir par pilnībā sadalītajām un izvarotajām muižu apbūvēm, kur katrai ēkai ir cits īpašnieks un zemei vēl pavisam cits. Tur nekāda jēdzīga, kompleksa apsaimniekošana nav iespējama principā.

Tags:

(4Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]telefontubbie
Date:14. Marts 2018 - 13:15
(Link)
Muižu apbūves vēl tā, tajās iekšā parasti nedzīvo daudz cilvēki. Toties Purvciemā un vēl šur tur Rīgā ir vecticībnieku baznīcu īpašumā esoša zeme un viņiem ojjjjjj ojjjjjjj kā patīk nauda. Vienā deviņstāvenē dzīvo vismaz 100 cilvēki, tad no tiem visiem plēš zemes nomas maksu un būtībā sponsorē viņu reliģiju. Nu, ja neesi tur pareizticīgais/vecticībnieks vai vispār esi ateists un neinteresē reliģija, tik un tā cilvēki spiesti uzturēt baznīcu, maksājot to obligāto zemes nomas maksu.
From:[info]windrider
Date:14. Marts 2018 - 13:27
(Link)
Nu jā, vecticībnieki principā ir vieni no lielākajiem zemes īpašniekiem Rīgā. Nezinu gan cik daudz viņiem piederēja pirms kara un cik daudz viņi ieguva jau pēc 1991. gada.
Tā piespiedu noma ir iespējams kliedzošākais šāds 90. gadu bardaka piemērs.
From:(Anonymous)
Date:15. Marts 2018 - 01:00
(Link)
bet paga, tā ir viņu zeme. viņi nav vainīgi, ka padomji tur pretlikumīgi sacēla savas kastes.
From:[info]windrider
Date:15. Marts 2018 - 09:01
(Link)
Protams, ka vēsturiskajiem īpašniekiem ir visas tiesības uz savu zemi. Bet normāli būtu, ja uz tās zemes ir sabūvētas padomju kastes, tad valsts kompensē īpašniekiem to zemes vērtību vai nu naudā vai ar citu zemes pleķi un apbūvētos gabalus izgriež ārā.
Powered by Sviesta Ciba