- 2014.03.30, 09:24
- "Augļos un dārzeņos ir ārkārtīgi daudz vērtīgu vielu. Tajos ir ne tikai šķiedrvielas, bet arī vesela buķete ar antioksidantiem, polifenoliem, antocianīniem, [...]"
Varu ar 100% drošību apgalvot, ka savā apzinīgajā mūžā pirmo reizi dzirdu jēdzienus "polifenoli" un "antocianīni". Kāpēc vispār žurnālistam būtu šādi termini jāpiemin, ka skaidrs ka neviens nezin ko tas nozīmē? Kāpēc speciālistam* vajadzētu šos vārdus vispār iepīt runā, ja skaidrs, ka auditorijai tie absolūti neko neizsaka?
_______
* Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis, Latvijas Kardiologu biedrības valdes loceklis, kardiologs, asociētais profesors Gustavs Latkovskis - 12 rakstair doma
- 30.3.14 15:22 #
-
nez, polifenoli nu jau gan sen ir tāda pat populārzinātniskā fantastika kā antioksidanti. antocianīni tad būtu tas viens terminoloģiskais pleķis, ar ko pasvītrot savu zinātniskumu. fazit: trīs vārdi, divi lasāmi katrā otrajā sejas kremu reklāmā, viens ne - značit viss legit. nav pat svarīgi, vai reāli kāds saprot, ko tas viss nozīmē, it's all about frequency.
- Atbildēt