- 2014.03.30, 09:24
- "Augļos un dārzeņos ir ārkārtīgi daudz vērtīgu vielu. Tajos ir ne tikai šķiedrvielas, bet arī vesela buķete ar antioksidantiem, polifenoliem, antocianīniem, [...]"
Varu ar 100% drošību apgalvot, ka savā apzinīgajā mūžā pirmo reizi dzirdu jēdzienus "polifenoli" un "antocianīni". Kāpēc vispār žurnālistam būtu šādi termini jāpiemin, ka skaidrs ka neviens nezin ko tas nozīmē? Kāpēc speciālistam* vajadzētu šos vārdus vispār iepīt runā, ja skaidrs, ka auditorijai tie absolūti neko neizsaka?
_______
* Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis, Latvijas Kardiologu biedrības valdes loceklis, kardiologs, asociētais profesors Gustavs Latkovskis - 12 rakstair doma
- 30.3.14 11:25 #
-
programmēšana ir šaurs lauks, un ja tur kāds runā, auditorija ir visai ierobežota. veselības speciālistam auditorija ir visa pasaule, potenciāli, visi miljardi iedzīvotāju.
- Atbildēt
- 30.3.14 13:10 #
-
Nu nevar tā teikt, ka programmēšana ir šaurs lauks. Datorus taču mēs visi lietojam un varam izteikt savu viedokli par IT sistēmu darbību. Ar pārtiku ir tas pats – reālā zinātne ir sarežģīta un tikai speciālistiem saprotama, lai visi gribam ēst un izteikt savu viedokli par to.
- Atbildēt