- 2014.03.30, 09:24
- "Augļos un dārzeņos ir ārkārtīgi daudz vērtīgu vielu. Tajos ir ne tikai šķiedrvielas, bet arī vesela buķete ar antioksidantiem, polifenoliem, antocianīniem, [...]"
Varu ar 100% drošību apgalvot, ka savā apzinīgajā mūžā pirmo reizi dzirdu jēdzienus "polifenoli" un "antocianīni". Kāpēc vispār žurnālistam būtu šādi termini jāpiemin, ka skaidrs ka neviens nezin ko tas nozīmē? Kāpēc speciālistam* vajadzētu šos vārdus vispār iepīt runā, ja skaidrs, ka auditorijai tie absolūti neko neizsaka?
_______
* Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis, Latvijas Kardiologu biedrības valdes loceklis, kardiologs, asociētais profesors Gustavs Latkovskis - 12 rakstair doma
- 30.3.14 10:53 #
-
Manuprāt, ir labi, ja viņš pasaka, kāpēc viņš uzskata, ka augļi ir vērtīgi. Citādi ja pasaka – tie ir veselīgi, tad tur nav nekādas papildu informācijas un tā ir tukša reklāma.
Es zinu, kas ir polifenoli, bet man nav skaidra to nozīme uzturā. Nu lūk, nācās iedziļināties un palasīt, ko vismaz wiki par to saka. Izrādās, ka pagaidām nav skaidru pētījumu, kas pierādītu, vai polifenoli dod kādu labumu un, ja dod, tad cik lielā mērā. - Atbildēt