Lācītis numur divi - [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

[Feb. 7th, 2016|02:14 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]
[music |Theodor Bastard / Niti]

Pēc bezgalgaras, riebīgas nedēļas ieklīdām ar kamrādu svētceļojumu galamērķī un dzērienu mekā 'Pīle un kuģis'.

Rychnovská Kněžna 12°
Pēc pāris obligātajiem Poutník – kaut kāds bezgaršīgs, pārāk maigs, lai iepriecinātu. Varbūt kā vakara pirmais dzēriens būtu OK, šoreiz – meh.

Démon pustumšais 13°
Dikti patīkams, saldumu jūt, bet tajā pat laikā drīzāk jāsauc par stipri rūgtu. Jāsāk pārskatīt attieksme pret ne-gaišajiem, šķiet.

Krakonoš 14°
Kaut kur jau smeķēts, kas netraucēja ar prieku paņemt vēl pārīti, no šitā darītāja var ņemt visu un nevilties.

Kaut-kāda-kārtējā IPA
Nesaprotu, priekš kam.

(piezīmes tīri sev, lai atcerētos un neapjuktu netīšām kādā pivču templī iegriežoties)

Also, pēc ilgāka pārtraukuma iegādājos cigaretes. Eh, pie tinamās tabakas nupat tā pierasts, ka vairs īsti nepriecē. Tik cik ērtību jautājums.
linkiet garām

Comments:
[User Picture]
From:[info]watt
Date:February 7th, 2016 - 03:54 pm
(Link)
a ko tie ° nozīmē? zaļās nedēļas apmeklējuma ietvaros arī manīju šitās šiltītes uz alus stenda.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:February 7th, 2016 - 04:05 pm
(Link)
Iesala apjoms pivcī. Ar alkohola % korelē (12° ≈ 5%), bet ne obligāti un precīzi, un % šeit neviens īsti nelieto.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:February 7th, 2016 - 04:08 pm
(Link)
It's good to know that the numbers attached to beers in the Czech Republic refer not to alcohol content but to a 'degrees' figure, which represents the amount of malt extract used in the brewing process. A higher degree figure generally means a fuller flavour, and it always results in a stronger brew. The alcohol percentage works out at about a little more than one-third of the stated degree: ten-degree beers are generally at around four per cent alcohol, with 12-degree beers nearer five per cent. Most often you come across draught beer which is popularly called "desítka" (ten) — it contains up to 4 % alcohol and also "lager" type beer called "dvanáctka" (twelve) which contains approximately 5.5 % alcohol. Occasionally, you will find special beers with higher alcohol content.
[User Picture]
From:[info]watt
Date:February 7th, 2016 - 04:13 pm
(Link)
interesanti!