Likantropiskās · piezīmes

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Druvas "Māras saldskābmaize".

Sastāvs: Milti, ūdens, kviešu milti, cukurs, ķimenes, jodētā pārtikas sāls, raugs. Smuki un dabiski. Papildus norāde uz iepakojuma - "Nesatur "E" pārtikas piedevas!"

Nopirku 2010.gad septembra pēdējās dienās. Derīguma termiņa beigu datums - 01.10.2010.

Apēdu pāris šķēles un aizmirsu atvērtu iepakojumu maizes labklājībai nelabvēlīgos apstākļos.

Tagad - 08.02.2011.

Maizīte ar jauko sastāvu nupat kā ir sākusi apkalst. Vārgulīgs pelējums cīnās par izdzīvošanu 20 santīmu monētas lieluma pleķītī uz vienas šķēles. Pelējums sāka parādīties pirms kādas pusotras nedēļas, bet neizskatās diez ko dzīvelīgs. Līdz tam maize smaržoja kā svaiga. Lab, metīšu ārā, pietiks mocīt, bet šis eksperiments vilkās vēl ilgāk nekā episkā Lāču "Stipro ļaužu sāldskābmaize", kas pelējumam labvēlīgos apstākļos noturējās kā svaiga nieka divus mēnešus. :) Abos gadījumos runa ir par šķēlēs sagrieztajiem puskukuļiem.

Tajos pašos apstākļos līdzās turētās Ķelmēnu un Rankas maizes sakalta kā akmens vai pienācīgi appelēja maizei dabiskā un pieņemamā laikā. Man tāda prakse sāk parādīties ar atsevišķiem produktiem - ja īsti neticu smukajiem uzrakstiem, pārbaudu, kā šīs lietas uzvedīsies bojājoties...vai nebojājoties. :)

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 8. Februāris 2011, 10:50, [info]kihelkonna commented:
es nesen lasīju, ka jodētā sāls nevar pastāvēt bez kaut kādām piedevām. bet sastāvdaļu piedevas nav jānorāda.
[User Picture]
On 8. Februāris 2011, 10:52, [info]vilkate replied:
Interesanti, būs jāpameklē, kas tad tajā jodsālī dzīvo.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry