Likantropiskās · piezīmes

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
UZMANĪBU, TEKSTĀ NEPATĪKAMI ATTĒLI, JŪTĪGIEM CILVĒKIEM NAV IETEICAMS ATVĒRT OTRO UN TREŠO LINKU.

Šobrīd ļaudis priecīgi var sašust par šo - http://news.ninemsn.com.au/national/8428050/melbourne-abortion-author-gets-death-threats

Daudzi gan, liekas, nav ievērojuši, ka dāmas raksts ir tīri teorētisks un termins "aborts pēc dzemdībām" ir visnotaļ izplūdis un diplomatizēts (jo kāds tur vairs aborts - ja reiz piedzimis, tātad - eitanāzija, slepkavība vai sauc kā gribi. Ja nu vien piespiedu evakuācija no dzīvības arī neskaitās "aborts"), bet tas nav īpaši svarīgi. Vairāk - vai neizskatās, ka mūsdienu Rietumu civilizācija nu neeeeedaudz pārliecīgi glorificē dzīvību? Es saprotu, ka katrs, kas piedzimst, nāk ar savu apzināto vai neapzināto misiju. Saprotu, ka katrs var būt spējīgs nest labo, mīlēt, būt brīnišķīga persona, utt. Bet, ja kāds neparedzēti piedzimst un tik kropls, ka ir skaidrs - viņa un viņa tuvāko dzīve turpmāk būs mocības - kāpēc to turpināt? Kāpēc darbojas tik izmisīgs izdzīvošanas instinkts, kas citām sugām īsti nav raksturīgs - varbūt tāpēc, ka citām sugām nav arī raksturīgas bailes no iznīkšanas? Šādas rīcības pieļaušana gan arī nozīmētu, ka kādam vajadzētu lemt - kurš tad ir un kurš nav tiesīgs dzīvot, kurš ir un nav pietiekami vesels. Gan jau būtu kļūdas un noziegumi. Tomēr neatstāj sajūta, ka tas nav līdz galam viennozīmīgi, un, lai arī jebkurš piemērojas dzīvot tajos apstākļos, kādos ir piedzimis, reizēm tāda izdzīvošanas dāvana liekas klaji egoistiska, gļēvulīga un cietsirdīga. Bet nu prieks, protams, par mūsdienu medicīnu, kas ļāva šai meitenei izdzīvot -
http://www.swotti.com/tmp/swotti/cacheYM9YBIB3AXROB3V0IGEGZMFJZQ==T3ROZXJZLU90AGVYCW==/imgBorn%20Without%20a%20Face2.jpg
Esot ļoti dzīvespriecīga, par ko arī prieks.
Daļa no šiem arī ir izdzīvojuši -
http://www.cthepower.org/DEPLETED%20URANIUM.jpg

Bet nu, informāciju par dažādiem defektiem, ar kuriem var gadīties piedzimt, katrs var atrast, es arī neesmu bez savējiem, lai arī mani, par laimi, nav tik smagi, lai traucētu dzīves kvalitātei. Kas atgriež pie jautājuma - kas var spriest par potenciālo dzīves kvalitāti?
Kaut kā sāka nodarbināt šis jautājums. Laikam tāpēc, ka piekrītu abām tā pusēm.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 2. Marts 2012, 14:00, [info]vilkate commented:
Tas ir pavisam jauns un jau paspējis izsaukt lielu vētru starp tiem, kas to ir padzirdējuši - kā jau var lasīt pirmajā rakstā, teorētisko spriedumu autore jau ir saņēmusi nāves draudus, lāstus un vēl nez ko. Īsāk sakot, cilvēki ir ļoti agresīvi jautājumos, kas skar jaundzimušo tiesības (un vienlaikus bez sirdsapziņas pārmetumiem slīcina un aprok pilnīgi veselus un dzīvus kaķēnus, kucēnus, ēd teļus, utt., bet tie jau visi nav cilvēki... )
[User Picture]
On 2. Marts 2012, 14:06, [info]jim replied:
cik saprotu, agresivitāte jau nāk no tām pašām grupām (pārsvarā reliģiskām), kas pretojas abortiem, tā ka es tur pat nesaskatu agresoru liekulību. šī ir ļoti interesanta tēma tieši tāpēc, ka man arī ir divējāda reakcija: teorētiski es (vismaz acumirklī, iespējams, vēlāk aizemigrēšu pie papildargumenta) piekrītu, ka, ja es sankcionēju abortu ideju, man jāsankcionē arī jaundzimušo likvidēšana. praktiski es tomēr jūtu ļoti lielu pretestību pret šādu domu, kādu nejūtu pret abortu ideju; atšķirībā no antiabortistiem ar abos gadījumos nemainīgu nostāju, es izrādos liela divkose.
[User Picture]
On 2. Marts 2012, 14:12, [info]vilkate replied:
Mhm.
Vislielākie pretinieki pēc sociālajām grupām liekas reliģiskie cilvēki un ģimeniski noskaņotie/tie, kas jau ir vecāki. Un es tik tiešām saprotu viņu reakciju, vienkārši pati arī visai nesen saskāros ar situāciju, kurā likās - būtu taču cilvēcīgāk, ja bērnam vienkārši ļautu nomirt uzreiz pēc dzemdībām, ko tas arī būtu izdarījis, ja uzreiz nebūtu sākusies cīnīšanās, lai arī sekas tam ir visnotaļ skaidras. Tagad, protams, visi cer uz brīnumu, ka sekas būs citas, un daļa manis arī priecājas, ka bērns ir izdzīvojis.
Un jā. Sajūtas "vienkārši abortu" sakarā ir citas, nekā saistībā ar jaundzimušo nogalināšanu. Un abos gadījumos tik un tā pretrunīgas. Es tiešām nevaru pateikt, ka es būtu galēji "pret" šo ideju, jo "pret" ir vairāk kaut kādi instinkti un arī tas jautājums par to, kurš tad lems par dzīvotājiem un likvidējamajiem.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry