vilibaldis domā -
|
| ||||
kāds tuvu stāvošais negrib sarkano ērkšķogu nolasīt? upd. nu vai ta tiešām man pašai tie divi krūmi būs jāburko? | ||||
comments: ir doma |
| ||||||
ja neviens nepiesakās, vāri pati karaliskajā ērkšķogu ievārījumā. tur ir diezgan vienkārši - vakarā tīras ogas aplej ar ūdeni, kurā novārītas ķiršu lapas, no rīta nomēra noteiktu daudzumu šķidruma, uzvāra ar cukuru sīrupā, kam piemet dažas tīras ķiršu lapas, ieber ogas un vāra kamēr caurspīdīgas (<15 min). lej tīrās burkās, aizvāko un ziemā ēd laizīdamies, jo garšo drusku pēc ķiršiem. mūsmājās šis ir mīļākais ievārījums. dažreiz sanāk šķidrs, tad ēd ar saldējumu/saldajiem vai pankūkām kā sīrupu proporcijas no galvas neatceros, ja vajag, piebiksti, paskatīšos recepšu grāmatā | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
apskaties gan, man ir divi pilni krūmi, viens paliek pašiem, :) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
riekšavu ķiršu lapu aplej ar aukstu ūdeni, novāra (es - kamēr lapas izskatās pavārījušās), uzlej uz ogām,lauj atdzist, liek uz nakti ledusskapī, pagrabā vai vēsumā (bet ir ok arī ja vnk atstāj uz galda). sīrupam ņem 2 glāzes šķidruma bez lapām + 7 glāzes cukura, uzvāra sīrupu un tajā liek ogas (labāk negatavas un bez sēkliņām, bet man parasti slinkums ķidāt), vāra kamēr kļūst zaļganas vai caurspīdīgas. (< 15 min, ir bijis gatavs arī pēc 5-7 min, laikam no šķirnes un gatavības atkarīgs) 2-3 min pirms gatavas, ieliek svaigas ķiršu lapas un ar tām lej burkās ērkšķogas sākumā ņem 5 glāzes. no zaļajām/dzeltenajām ievārījums ir caurspīdīgs, gandrīz zaļgans (citreiz zeltains) no sarkanajām sārts | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
vissarežģītākā daļa parasti ir salasīt un samazgāt burkas :D | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
hmm..tad vispirms jāsacer brīvs vakars ogu lasīšanai | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
nu tur kādi 2 litri, nav baigi daudz :) bet komplektā ar vēsu vīnu varētu būt patīkams izgājiens... | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
vilibaldis domā -
|