vilibaldis domā -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Time:20:19
Un vēl mums atkal atgriezusies sarkanrīklīte, kura pēctecīgi te ligzdo vismaz desmit gadus, tieši vieglā džungļainuma dēļ.
Sasodīc, kā man ir piegriezies būt mūžīgajā opozīcijā, turoties pie saprāta balss un mazumiņu dzīvot tiesībām.
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]zazis
Link:(Link)
Time:10:30
kā es tevi saprotu. es arī cenšos atgādināt, ka, ja mēs pārstātu lietot dzīvnieku valsts produktus uzturā, atbrīvotos 75% lauksaimniecībā apstrādājamās zemes, ko varētu atdot bioloģiskajai daudzveidībai. bet labākajā gadījumā par mani brutāli pasmejas.

(Reply to this) (Thread)


[info]vilibaldis
Link:(Link)
Time:10:35
šeit nav runa par lauksaimniecībā apstrādājamu zemi, bet jaunbagātnieku vēlmi pēc steriliem mauriņiem :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]zazis
Link:(Link)
Time:10:54
cik garš tik plats. mauriņi aizņem necik vietas, ja salīdzina ar lauksaimniecībā apstrādājamo zemju platībām. ja satrauc problēma, tad jāskata lietas kompleksi. cilvēkiem ir vēlmes un vienaldzība pret problēmām, ko izraisa šo vēlmju īstenošana. bagātnieki grib sterilu mauriņu, nabagie grib milzu platības ar monokultūrām, lai nodrošinātu attiecīgo produktu patēriņu. vai tevi satrauc tikai bagātnieku vēlmes, jo iemesli vai tomēr tas, ka bioloģiska daudzveidība strauji samazinās un dzīvniekiem tupa nav kur dzīvot?

mauriņus izgudroja aristokrātija viduslaikos, lai demonstrētu savu bagātību, ka var atļauties audzēt neko. kāds brīnums, ka visi grib būt kā aristokrāti. gluži kā visi grib ēst kā viduslaiku bagātnieki vai augstmaņi, vai augstu stāvoši reliģijas pārstāvji.
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]dombrava
Link:(Link)
Time:13:54
Mauriņi ir garlaicīgi salīdzinājumā ar pļavām, man nekāda praktiska labuma no abiem nav, bet estētiskāka šķiet pļava ar savu daudzveidību. Es vēl saprotu to vajadzību pie pilīm vai atbilstīgas arhitektūras, bet negribētu, lai tā ir norma, ka jebkuru pļavu netālu no dzīvojamās apkaimes ik pa 2 nedēļām noskūtu. Pēc vilibaldis ierakstiem, redzu, kā viņai rūp daba, putni. Un uz to visu var paskatīties no plašākas perspektīvas, bet negribu sākt lasīt lekciju par lietām, ko pats zino. Vairāk tādu cilvēku!
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]zazis
Link:(Link)
Time:16:21
forši būtu, ja mēs atgrieztu tās milzu platības, par kurām runāju, dabiskām ekosistēmām, vaine?

mums ir cerības arī par neskušanu katras 2 ned. piemēram Nīderlandē viņi visādas ceļmalas un tā pļauj tikai 2gadā. cilvēki par attiecīgo tēmu aizdomājas aizvien vairāk, cerības ir. bet arī tas ir nieks salīdzinot ar lauksaimniecības zemēm. tāpēc man šķiet, ka var darīt vairāk, ja tiešām rūp. turklāt tas vairāk nav nemaz tik grūti. savukārt sašust par bagātniekiem neko nedod. viņiem ir totāli nospļauties par šādu sašutumu. gluži kā lielajam vairumam par manējo. tāpēc ļoti cenšos to vairs neizrādīt. reizēm nesanāk.

(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]ctulhu
Link:(Link)
Time:10:53
Tak viss ir vienkārši - hidroponiskie torņi un kasetes, automātiska perfūzija un novākšana, kompakti un ne no kādas gaļas nav jāatsakās.

Problēma ir ne jau lopkopībā bet tradicionālajā 2D lauksaimniecībā. Gan priekš lo[piem gan cilvēkiem lietas var audzēt kompakti.
(Reply to this) (Parent)

vilibaldis domā -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.