vilibaldis domā -
|
| ||||
Ciba, tu kas visu zini, kā garšīgi pagatavot kukurūzas putraimus? Es zinu, ka var arī garšīgi, ir nācies ēst. Bet kā?!? Man sanāk kaut kāds dīvains klīsteris... | ||||
comments: ir doma |
| ||||||
pirmais, kas ienāca prātā: https://nomadparadise.com/mamaliga-reci pati neesmu gatavojusi, bet ēsts ir (kaut kad ļoti ļoti sen) | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Slovēņi nacionālo kukurūzas putru polentu taisa šādi: 125 g kukurūzas putraimi Tējkarote olīveļļas Pustējkarote sāls Katliņā ielej divus litrus ūdens, sāli un uzvāra. Pievieno eļļu un maisot pakāpeniski pieber kukurūzas miltus. Nepārtraukti samaisiet, lai neveidotos kunkuļi. Samaziniet temperatūru un vāriet 40 minūtes. Gatavošanas laikā to vairākas reizes apmaisiet. | ||||||
(Reply to this) |
| ||||||
šo mēdz taisīt gan kā putru, ko ēd ar sviestu, gan arī tādu cietāku, ko atdzisušu sagriež gabalos un pārlej ar gaļas mērci vai gulašu. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
aha, es esmu ēdusi to irdeno variantu, tas laikam ir tas, kas ar sviestu ungaršvielām | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
Es leju maz ūdens, visu laiku maisu un palēnām leju klāt, man patīk ka ātri burbuļo, ik pa laikam uguni nogriežu un zem vāka lai briest. Lieku daudz sāli un kad gandrīz gatavs padaudz sviestu. Var eļļu vai taukus kādi garšo un ir. Man patīk tikai ar sāli un sviestu, sīki ēd ar zapti. Un man liekas ka vārās ilgāk nekā 40 min, nepatīk ka ir cieti graudiņi. Pienu pēc garastāvokļa. Svarīgākais ir ņemt maz putraimu, jo ļoti uzbriest un besis ēst nedēļu, ja sanāk daudz, tad sāli lieku uz pusi mazāk nekā vajadzētu, lai ir pliekana, karstam pieliek porcijā, aukstu var sagriezt gabaliņos un panēt olā, cept uz pannas vai ar ķīseli vai mērci apēst kā saldo. Sīki citreiz aukstu ar ievārījumu. Esmu piekodusi arī ceptus sīpolus vai karbonādi. Esmu pāri palikušo iecepusi plāceņos, tipa pankūkās vai gabaliņos un omletē (nepatīk izmest ēdienu un sīki omleti tāpat neēd). | ||||||
(Reply to this) |
vilibaldis domā -
|