Es leju maz ūdens, visu laiku maisu un palēnām leju klāt, man patīk ka ātri burbuļo, ik pa laikam uguni nogriežu un zem vāka lai briest. Lieku daudz sāli un kad gandrīz gatavs padaudz sviestu. Var eļļu vai taukus kādi garšo un ir. Man patīk tikai ar sāli un sviestu, sīki ēd ar zapti. Un man liekas ka vārās ilgāk nekā 40 min, nepatīk ka ir cieti graudiņi. Pienu pēc garastāvokļa. Svarīgākais ir ņemt maz putraimu, jo ļoti uzbriest un besis ēst nedēļu, ja sanāk daudz, tad sāli lieku uz pusi mazāk nekā vajadzētu, lai ir pliekana, karstam pieliek porcijā, aukstu var sagriezt gabaliņos un panēt olā, cept uz pannas vai ar ķīseli vai mērci apēst kā saldo. Sīki citreiz aukstu ar ievārījumu. Esmu piekodusi arī ceptus sīpolus vai karbonādi. Esmu pāri palikušo iecepusi plāceņos, tipa pankūkās vai gabaliņos un omletē (nepatīk izmest ēdienu un sīki omleti tāpat neēd). |