Zero tolerance - Moš tas nāvessods ir jāatjauno? [entries|archive|friends|userinfo]
Vikings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| :: Bildes :: Iepukstēt :: adm :: Komentāri :: Dienas padoms :: ]

Moš tas nāvessods ir jāatjauno? [18. Sep 2008|09:22]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tas frukts, kurš pāršņikāja savas meitas kaklu ir arī to savi sievu un vēl vienu nogriezis.

Echhh...
Tiem cilvēkiem bailes nav.

UPD:

Ja cilvēks ir patiešām kādu nogalinājis, izvarojis vai kā savādāk fiziski/morāli sakropļojis, tad piekrītu ka sodam ir jābūt savadāk definētam. Bet nāvessodam, lai cik tas šķistu nehumāni, tomēr ir jābūt. Kaut vai kā bubulim, bet tomēr ir jābūt.
Linkierakstīties līkumā

Comments:
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:18. Septembris 2008 - 09:36
(Link)
Ja mums arī turpmāk netiks atjaunots nāvessods, tad
1) vienīgie, kuri labi dzīvos, būs valsts vadītāji un cietumnieki\
2) būs ASV situācija, kad sabiedriskajā transportā kāds maniaks pasažierim nogriež galvu un ar nazi to sacaurumo kā sietu.

Ir cilvēki, kuriem nevajadzēja piedzimt.
From:[info]zilais007
Date:18. Septembris 2008 - 09:41
(Link)
O, jā - kad bērna vecāki un sabiedrība ir sabojājuši mazu ļaužu prātus ar nepareizu pasaules uztveri un visdažādākajām traumām, tad tas patiešām ir vienkāršākais, ko var pateikt, tb, nevajadzēja piedzimt.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:18. Septembris 2008 - 09:56
(Link)
Redzi, sabiedrība ir viena. Vecākiem reizumis ir dažādi bērni.

OK, no tā viedokļa skatoties, ka katrs atrodamies savā dzīves līmenī un esot jāiziet visi - gan slepkavas, gan bomža, gan garīdznieka... tikai katrs citas dzīves laikā, sanāk, ka gan jau arī es kādreiz biju tik pat zemu.

Vienīgi... ir man riebums dzīvot kopā ar šī, zemā līmeņa cilvēkiem un vienlaicīgi baidīties par savu un tuvinieku drošību... :/
From:[info]zilais007
Date:18. Septembris 2008 - 10:09
(Link)
Pilnībā Tev piekrītu. Piemēram, tie vecāki, kuriem ik pa laikam atņem bērnus un pēc tam atdot vai atņem uz neatgriešanu - nu, nav viņa ne pie kā vainīgi, ja izaug tādi, kas slaktē visus pēc kārtas nost. Pēc scenārija no viņiem ir jāizaug kārtīgiem goda ļaužiem, jo kopš dzimšanas visos ir iekodēta sapratne par to, kas ir labs un kas slikts.

& arī par to riebumu pilnībā Tevi saprotu. Ne reizi vien esmu pieķērusi sevi pie domas, ka rauj uz augšu, kad kāds sāk dalīt zemākā un augstākā līmeņa cilvēkos sabiedrību, un tad lūdzu to Kungu - kaut nu man būtu piešķirta tā zemākā līmeņa loma, tā teikt, solidaritātes vārdā pret mazākumu.

Un par to, ka es pastāvīgi trīcu bailēs, ka kādam manam radiniekam var uzkrist ķieģelis uz galvas, vai, pasarg die's, kāja aizķerties nevietā - to vispār nepieminēšu, jo tas tā kā būtu pats par sevi saprotams.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:18. Septembris 2008 - 10:19
(Link)
:D Pārsmējos.
Te kādam gribas kasīties.

Es pasmaidu, jo man enerģija citām lietām noderēs.
Tā vien liekas, ka te kāds ir pārliecināts, ka visus sargā onka baltiem matiem, kas sēžot uz mākoņa kājas šūpo :D (Mana pārliecība, ka man sevi jāsargā pašai un tikai. katrs pats ir atbildīgs par savu dzīvi un pārkāpumiem. Slikta bērnība nedod attaisnojumu kādu izvarot vai apzagt. Pat garīga slimība nedod tādu attaisnojumu. Ko tie, kam ir grūta bērnība un, kuri tagad staigā ar bitu rokās sitot cilvēkus dēļ kārtējās devas, ir darījuši, lai kļūtu par normāliem cilvēkiem?)

:) Bet viss ok. Es turpinu veidot savu dzīvi. Citi, lai veido savējo ;)
From:[info]zilais007
Date:18. Septembris 2008 - 10:29
(Link)
Varbūt tas izklausīsies dīvaini, bet, manuprāt, pilnīgi visi pašu spēkiem cenšas veidot savu dzīvi. Tiesa, vienlaikus pamanoties to sačakarēt citiem, turklāt nereti tieši ar tādām atrunām, kā - tā nav mana darīšana, kamēr tas mani neskar, un abām rokām esot par izolēšanu no sabiedrības vai izlikšanu ārpus dzīves telpas, kad tas mani skar. Tā turpināt - lai Tev izdodas! :)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:18. Septembris 2008 - 10:32
(Link)
Tomēr nesanāca mani izprovocēt :)
Citāds man skatījums uz lietām, bet kādu par to dziļi informēt nav vēlēšanās.
From:[info]zilais007
Date:18. Septembris 2008 - 10:36
(Link)
Hmm.. Pārskatīju vēlreiz savus komentārus, lai pārliecinātos, ka ar saviem papildinājumiem pilnīgi visā Tev piekritu, bet nu ok - ja reiz piekrišanu otra teiktajam sauc par provokāciju, tad lai tā būtu. Vnk arī man nav noskaņojuma uz kasīšanos. :)
From:[info]kashadura
Date:18. Septembris 2008 - 18:02
(Link)
tāda situācija nesen jau bija
[User Picture]
From:[info]noisiite
Date:18. Septembris 2008 - 09:50
(Link)
Esmu par nāvessodu, ja vien ir 100% droši, ka noziedznieks ir vainīgs pie tā konkrētā nozieguma.
From:[info]zilais007
Date:18. Septembris 2008 - 10:11
(Link)
Aga. Noteikti vajag. Slaktiņam jāturpinās, jo visi taču zina - nav cilvēku, nav problēmu.
[User Picture]
From:[info]noisiite
Date:18. Septembris 2008 - 10:12
(Link)
Sabiedrībai jau nu noteikti tādi cilvēki (noziedznieki) nav vajadzīgi.
aj, cilvēki jau defaultā ir lielākais posts uz zemes.
From:[info]zilais007
Date:18. Septembris 2008 - 10:30
(Link)
Mans arī domāt, ka noziedznieki šamējai nav vajadzīgi. Pat tad, ja tie ir pašu veidoti un audzināti;)
From:[info]shvep
Date:18. Septembris 2008 - 14:06
(Link)
A kā tad sanāk, ka no viena indivīda tā pati sabiedrība izveido humanitāro zinātņu kandidātu, no otra prastu štancētāju, no trešā - sērijveida slepkavu ?
Kam tad cilvēkam katram sava galva dota ? Lai cepuri kur būtu uzlikt ? Vai lai piedalītos "veidošanas un audzināšanas" procesā ? M ?
From:[info]zilais007
Date:18. Septembris 2008 - 14:53

wiii..

(Link)
..ku sarežģīts jautājums. Mana necilā persona pilnīgi samulsa visā savā godībā, bet mēģināšu izstrēbt to putru, ko pati savārīju. Galviņa katram sava. Tas tiesa. Taču galviņa sāk patstāvīgi darboties tikai ar laiku, pirms tam tajā pamatu ieliekot vecākiem, bet vēlāk domāšanu pielabojot sabiedrības attieksmei (spilgtus sabiedriskās attieksmes epitetus meklēt augstāk komentāros, kur dažiem labiem, izrādās, ir sadalījums augstākajos un zemākajos slāņos, vai, piemēram, komentāros pie viena no Vikinga vakardienas ierakstiem, kur "visa ļaunuma sakne ir žīdi", ja pareizi atceros). Rezultātā, kad domāšana aiziet autopilotā, tad arī atkarībā no galviņai pasniegtās maltītes rodas humanitāro zinātņu kandidāti, prast štancētāji (es būt viens no tiem) vai sērijveida slepkavas. Nu kaut kā tā;)
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:18. Septembris 2008 - 10:21
(Link)
Manuprāt visa problēma ir soda definīcijā. Nez kādēļ ir iespaids, ka ieslodzījums un tā termiņš ir sods un pāraudzināšanas mēģinājums. Ja to nodefinē īsi un konkrēti - izolēšana no sabiedrības, tad atliek tikai atkarībā no niezieguma pakāpes izolēt pavisam vai nē.