Zero tolerance - thursday-fishday. [entries|archive|friends|userinfo]
Vikings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| :: Bildes :: Iepukstēt :: adm :: Komentāri :: Dienas padoms :: ]

thursday-fishday. [14. Feb 2008|16:18]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Karpeļi un zius.
aizejam uz tirgu, nopērkam kilogramīgu mencu, div kīlo karfeļus, dilles un sviestu, nosperam sauju riekstu un dodamies pēc piena un krējuma!
šito visu iepērkot nosperam arī vienu sīpolu, jo maksāt 29 santīmi par kīlo ir neprāc!


Mencu nofilējam, saliekam smuki uz šķīvja, ar avīzi apukšā!
Nomizojam un liekam vārīties karfeļus, es nopirku "Laura", par godu māsai un vispār patīk man tā šķirne!
Paņemam no aizgaldes foliju, attinam vaļā, uzsmērējam divreiz lielu laukumu ar sviestu pret zivs puses laukumu. Uzplosam nedaudz dilles, uzpļeckinam uz to sviestu filejas gabalu, kurš uz avīzes lieko mitrumu zaudējis, uzber decilu ar citronpipariem, smuki aizloka, noliek blakus. Atkārto pēc fileju skaita atbilstoši.
Iekurbulējam cepešplīti, apdedzinamies pret karpeļiem, rupi nolamājamies, iesildītā cepešplītī šaunam iekšā filejas iekš foliju.

Pa virsu plītij uzliekam mazu pannu, smalki sagriežam sīpolu un uzberam uz pannu kopā ar sviesta atlikumu. Sabrūninam, kamēr kāšam karfeļus.

Karfeļus sastampājam ar olīveļļu, nu tā, lai nav kā pie nabagiem, pēc tam kad samīcīts ar eļļu, piešaun kefīru. Riktīgi sastampā, u7n dagrūž klāt sīpolus, kuri piesmirdinājuši virtuvi ar ziliem dūmiem.

smuki izmaisam, saliekam podiņā vai kādā atbilstošu izmēru šķīvī, kurš tur karstumu, un iešaunam pie zivs, aks cepas jau apmēram 18 minūtes.

sagaidam, kad karfeļputra ir virspusē brjūna, raujam ārā, liekam uz LIELA šķīvja, iztinam cikapēdīšutikiztinu filejas, iedzeram pienu un trekni sēcam.
Linkierakstīties līkumā

Comments:
[User Picture]
From:[info]la_cumparsita
Date:14. Februāris 2008 - 16:29
(Link)
es laikam gribu ciemos...
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:14. Februāris 2008 - 16:30

heh

(Link)
traukus nomazgāt? :)
[User Picture]
From:[info]la_cumparsita
Date:14. Februāris 2008 - 16:36

Re: heh

(Link)
:D vispār - nodarbe mīļa, bet gan tikai pēc citām nodarbēm :D
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:14. Februāris 2008 - 16:42

Re: heh

(Link)
tagad mana kārta domāt, vai pirmā doma bija pareiza. Bet nu labi. Izdomā kādu vakariņu ēdienu, ne šodien. Šodien aizņemts mācoties.
[User Picture]
From:[info]la_cumparsita
Date:14. Februāris 2008 - 16:59

Re: heh

(Link)
:DDDDDDDDDDDDDD
Izdomāšu, oi, kā izdomāšu!!! Un tad Tu uzrakstīsi te, kā to dari? :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:14. Februāris 2008 - 16:49
(Link)
smaga lasāmviela šokolādes un liķieru nomocītajiem kantoržurkām.
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:14. Februāris 2008 - 16:51

bff

(Link)
neviens jau neliek tai kantorī sēdēt un to šoceni ēst. Es ēdu to, kas man garšo, nevis to, ko man dod. :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:14. Februāris 2008 - 16:53

Re: bff

(Link)
es ēdu visu, reizi gadā arī kūku ar konfektēm :)
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:14. Februāris 2008 - 16:53

Re: bff

(Link)
kūku ar konfektēm var arī katru dienu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:14. Februāris 2008 - 16:58

Re: bff

(Link)
manā kuņģī gaļas plauktiņš ir reizes 350 lielāks par saldumu plauktiņu, paldies par kūkām (var dabūt manējo - garšīga, bet ļooti salda)