Zero tolerance - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Vikings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| :: Bildes :: Iepukstēt :: adm :: Komentāri :: Dienas padoms :: ]

thursday-fishday. 14. Feb 2008|16:18

vikings
Karpeļi un zius.
aizejam uz tirgu, nopērkam kilogramīgu mencu, div kīlo karfeļus, dilles un sviestu, nosperam sauju riekstu un dodamies pēc piena un krējuma!
šito visu iepērkot nosperam arī vienu sīpolu, jo maksāt 29 santīmi par kīlo ir neprāc!


Mencu nofilējam, saliekam smuki uz šķīvja, ar avīzi apukšā!
Nomizojam un liekam vārīties karfeļus, es nopirku "Laura", par godu māsai un vispār patīk man tā šķirne!
Paņemam no aizgaldes foliju, attinam vaļā, uzsmērējam divreiz lielu laukumu ar sviestu pret zivs puses laukumu. Uzplosam nedaudz dilles, uzpļeckinam uz to sviestu filejas gabalu, kurš uz avīzes lieko mitrumu zaudējis, uzber decilu ar citronpipariem, smuki aizloka, noliek blakus. Atkārto pēc fileju skaita atbilstoši.
Iekurbulējam cepešplīti, apdedzinamies pret karpeļiem, rupi nolamājamies, iesildītā cepešplītī šaunam iekšā filejas iekš foliju.

Pa virsu plītij uzliekam mazu pannu, smalki sagriežam sīpolu un uzberam uz pannu kopā ar sviesta atlikumu. Sabrūninam, kamēr kāšam karfeļus.

Karfeļus sastampājam ar olīveļļu, nu tā, lai nav kā pie nabagiem, pēc tam kad samīcīts ar eļļu, piešaun kefīru. Riktīgi sastampā, u7n dagrūž klāt sīpolus, kuri piesmirdinājuši virtuvi ar ziliem dūmiem.

smuki izmaisam, saliekam podiņā vai kādā atbilstošu izmēru šķīvī, kurš tur karstumu, un iešaunam pie zivs, aks cepas jau apmēram 18 minūtes.

sagaidam, kad karfeļputra ir virspusē brjūna, raujam ārā, liekam uz LIELA šķīvja, iztinam cikapēdīšutikiztinu filejas, iedzeram pienu un trekni sēcam.
Link Read Comments

Reply:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.