Gastro - šmastro ekzekūcija |
[21. Jan 2013|17:13] |
Ja nu nevienam neinteresē, tad no dažādiem atlikumiem (kad nekas nav vairs ēdams mājās, tad paņemam laša steiku no leckapja © Mārtiņš) vienvārdsakot - kaut kāds saldēts drāzenīšu mikslis 1 paka divi lieli karfeļi. nedaudz liellopa gaļas strēmelītes (kopējais daudzums = manas dūres lieluma) nedaudz kajenas piparu (provided by Zimbabve) Kokosriekstu piens (Nu tā bundža ar konservēto pienu) 4 ķiploku daivas puse sarkanās paprikas sauja kaltēta bazilika un viens zariņš svaiga bazilika eļļa ūdens
Vāram buljonu no liellopa gaļas, tad, kad gaļa nāk mīkstāka un ir noputota, pieberam baziliku, griežam klāt karpeļus un vāram tik uz priekšu Tad, kad karpeļi gatavojas būt gatavi, tad to saldēto drāzeņu maisa sastāvu saberam katlā, ejam pīpot. Pēc tam nākam atpakaļ, saberam sagrieztu papriku ar sagrieztiem ķiplokiem iekš pannas un apcepam.
zupe ir gatava nākamajam procesam Zupu salejam blenderī, saberam ķiplokus un papriku Blenderējam. Nedaudz atdzesējam, pielejam kokospienu un pieberam kajenas piparus Blenderējam pa jaunu.
Pagaida vēl mirkli, salej zupas traukos un uzmet kādu bazilika lapiņu smukumam un liek tik ribās.
Ja grib kaut ko, kas izskatās vairāk pēc raibiem vēmekļiem un ne tik ļoti pēc bērnu kakām, tad vai nu papriku apcep vēl un piemet jau zupai pirms ēšanas, vai arī pieliek kādu pārtikas krāsvielu.
|
|
|
Comments: |
| From: | kants |
Date: | 21. Janvāris 2013 - 17:34 |
---|
| | | (Link) |
|
gaļu blenderī? hmm.
nu a kāda jēga no gaļas, kuras ir mazāk, kā puse no ēdiena. Tad blenderī!
kaltētas garšvielas vāram zaļas ēdam kā ir ;)
bet vispār nafig tur ko blenderēt? būtu izcēlis gaļu laukā ar nazi sakapājis un vēl pavārijis drusku ;) būtu vismaz konsistence ko zobiem darboties ;)
da ko nu runā, zaļus blenderējot zupa iegūs tiešām neestētisku krāsu!
ne krāsā, bet labumā spēks ;)
Hā, lielā burka vēl nav izlietota? :) | |