Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[20. Jan 2009|11:09]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Atceros, pirms daudziem gadiem, kādiem septiņiem varbūt, kad bankas debetkarte bija kaut kas īpašs, bankām bija tāda fīča, hanzenei toč bija - par konta atlikumu maksāja procentus. Bija aptuveni tā, ka gada beigās ieskaitīja, manā gadījumā kaut kādus Ls 0,44 vai ko tamlīdzīgu (manā kontā grozījās tikai stipendija). Procenti tika rēķināti no kaut kāda konta vidējā atlikuma gada laikā. Nezinu, kāds procents tur bija, bet šī tradīcija man patika. Tiesa gan, pēc pavisam īsa brīža šāda fīča pazuda.

Ja jau tagad bankas tik ļoti uztraucas par naudas trūkumu, kāpēc, lai neatjaunotu šādu fīču? Nafig man turēt bankā kaut kādu naudu, ja es to tik pat labi varu turēt jebkur citur, kur man arī nemaksā nekādus procentus? Noguldīt depozītā uz pusgadu vai vairākiem mēnešiem šajos laikos ir riskanti, bet uz konta turēt tā, lai jebkurā brīdī vari vēsi to naudu izraut ārā nebūtu grūti. Tāpat jau to naudu, kas aprozās kontos banka izmanto. Protams, depozīts ir daudz stabilāks, bet tomēr, ja jau laiki ir tik grūti, kāpēc lai smādētu šādu jauku naudas piesaistes veidu?

http://www.db.lv/Default2.aspx?ArticleID=daa8364e-0b2b-4f7c-ad7a-7c6c61fedf05&ref=lastadd

ak... nabaga bankas...
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:20. Janvāris 2009 - 12:45
(Link)
Apskaties zviedru burkas cenrāža beigas.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:20. Janvāris 2009 - 12:58
(Link)
neesmu pamanījis, ka kāds man būtu ieskaitījis kādu procentu, arī tajos gados, kad tur bija attiecīgās summas. lai gan... 0,25% ?? :) par 1000 Ls gadā var dabūt 2,5 Ls.... smalki... :D

[User Picture]
From:[info]pirx
Date:20. Janvāris 2009 - 14:43
(Link)
Nu, procentu pelnīšanai jau algas konts īsti nav domāts. Gribi lai lielie procenti skrien - liec depozītā.