Viss ir labi un būs arvien labāk! - Diskusija ar grīdas lupatu [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

Diskusija ar grīdas lupatu [13. Jul 2022|17:36]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:14. Jūlijs 2022 - 15:50
(Link)
Tad, kas tavuprāt būtu jādara Latvijas valstij, ja tai uzbruktu Krievijas karaspēks? "Pretoties ar vardarbīgiem līdzekļiem" vai tomēr rīkoties tāpat, kā tu?

Otra lieta - teikt, ka Latvijā dienests bruņotajos spēkos raksturo šis tavs teiktais:
"Iet spēlēt valsts finansētā kariņā: tā ir izvēle, tāda pati izvēle, kādu šobrīd pieņem krievi, kas brauc uz Ukrainu. Šī izvēle ir jārespektē." Grīdas lupata acīmredzami nespēj saskatīt atšķirību starp iebrukumu svešā valstī, pie tam pildot nelikumīgas pavēles un savas valsts aizsardzību. Viss viens.

Vēl viens, iespējams, retorisks jautājums - kāpēc tad, tavuprāt, cilvēki brīvprātīgi stājas, piemēram, Zemessardzē?
From:(Anonymous)
Date:14. Jūlijs 2022 - 16:24
(Link)
Pirmkārt, ir ļoti nejauki, ka Jūs no manis prasāt "kas būtu jādara Latvijas valstij", tā it kā šādās situācijās būtu kaut kāda pareizā atbilde. Dari, ko gribi, būs sūdīgi. Cīnies vai necīnies – mēs vienkārši esam sūdīgā savas vēstures periodā, tāpat kā pirms gadiem 20 bija Balkāni vai šobrīd Sīrija. Es te ienācu tikai par savu sirdsapziņu pačinksēt.

Otrkārt, es ļoti labi apzinos, ka ir atšķirība starp iebrukumu citā valstī un savas valsts aizsardzību, bet manā "Valsts" man nav nekāds pietiekami svarīgs lielums, lai es tās dēļ mirtu. Es varētu mirt par dažu savu radinieku, jā, par savu draugu bērniem – jā, par svešiem, jebkādiem bērniem – arī jā. Bet ne par valsti. Sorry, ar to nepietiek. A davaj finansējam laivas, lidmašīnas iedzīvotāju evakuācijai.

Atbilde uz tavu trešo jautājumu: es nezinu, kāpēc cilvēki brīvprātīgi stājas Zemessardzē. Ir, kas jūt, ka ir ok cīnīties par "valstiskuma" jēdzienu, tad ir tādi, kā mani draugi, kuri, kā jau teicu, grib savākt kopā savu dzīvi. Kādam droši vien tas ir naids, citam atkal ļoti patīk sportiņš (gāju Jaunsargos, tāpēc zinu, ko runāju). Iemesli ir dažādi.