Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[8. Maijs 2020|16:15]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Interesantā laikā dzīvojam. Ir skaidrs, ka tuvojas krīze. Dažiem tā jau ir pienākusi, citiem vēl tuvojas. Būs arī tādi, kas krietni uzvārīsies, bet kopumā vairums labi sajutīs krīzes negatīvās sekas. Tiešā vai netiešā veidā.
Ja būs krīze, tad arī samazināsies nekustamā īpašuma cenas. Var diskutēt, par cik, bet skaidrs, ka samazināsies. Tas tomēr netraucē visādiem nekustamā īpašuma tirgoņiem vis kaut ko prognozēt un stāstīt, ka tieši tagad ir īstais laiks kaut ko pirkt (kamēr vēl cenas nav nokritušās):
https://www.tvnet.lv/6960720/nekustama-ipasuma-tirgus-pielagojas-situacijai-prieksrocibas-iegadajoties-dzivokli-sodien

te vēl visādas interesantas un mīlīgi pozitīvas prognozes:
https://www.arcoreal.lv/lv/

Skaidrs, ka nekustamā īpašuma tirgoņi neatslābinās un muld pa divi deviņi, lai viņu bizness neapsīkst. Tomēr tas ļoti atgādina iepriekšējo 2008.-2010.gadu krīzi. Pirms tam arī tādi paši darboņi stāstīja, ka nekāda burbuļa nav un viss ir labi, tā tik uz priekšu:
https://www.delfi.lv/news/versijas/viktors-savins-nekustama-ipasuma-nozare-ir-burbulis-nekas-nav-talak-no-patiesibas-ka-sis-apgalvojums.d?id=13641334
https://www.apollo.lv/5299898/viktors-savins-vajag-dzivokli-nemiet

Te piezemētāks pirmskrīzes viedoklis 2006.gadā:
https://www.delfi.lv/majadarzs/aktuali/edgars-sins-pesimistisku-tirgus-vertejumu-atlauties-var-tikai-retais.d?id=15645240

Tā jau nekas, vienkārši interesanti atcerēties.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:8. Maijs 2020 - 17:50
(Link)
Jā, es tagad savus iekrātos šekeļus turu gatavībā, varbūt beidzot noriskēšu iepirkt kaut ko nekustamu, kad tā īstā stunda sitīs.
Bet nu kopumā, ja lielai daļai ir sūdīgi, tie var paraut līdzi arī tos, kuriem šobrīd iet vēl gana OK. Tā kā baigi aiz laimes nedancoju, naudas zutni ap galvu griezdama.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:8. Maijs 2020 - 17:59
(Link)
Domāju, ka Latvijā krīze nebūs tik traka, kā 2008.gadā. Bet līdzi noteikti paraus. Kaut vai tādā veidā, ka man paaugstinās stresa līmenis, jo nevaru aizbraukt ceļojumā. Vai arī tev ir maz prieka, ka kādam tavam draugam vai radam iet galīgi draņķīgi. Galu galā arī slimība kādu ķers.

Jāseko līdzi par to nekustamo, jo varētu būt tā, ka pēc tāda asa krituma viss atkal salīdzinoši ātri nostāsies atpakaļ vecajās vietās. Arī cenas.