Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[13. Nov 2019|22:27]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:14. Novembris 2019 - 10:30
(Link)
Esmu pārliecināts, ka tu visnotaļ labi saproti par ko ir runa, bet tikai izliecies, ka nesaproti.

It kā šī frāze ir ar ļoti plašu un nekonkrētu nozīmi, bet Isama reliģijā ir ļoti konkrēti (vietām pat pārsteidzoši konkrēti) definēta sievietas loma sabiedrībā, ģimenē (varbūt arī "zinātnes darīšanā", es nezinu), ko tā drīkst, ko nedrīkst u.t.t. Un tas nav tikai aprakstīts papīrs, tas ir rīcības modelis, kuram burtiski seko liela daļa šīs reliģijas praktizētāju. Kāds, redz, ir atļāvies šādu frāzi pielīmēt pilsētā pie staba. Un joks ir tajā, ka vesela čupa ļaužu (tajā skaitā arī tu) ir ļoti uzvilkušies par šo tēmu. Tas ir labākais trollings, ko esmu pēdējā laikā novērojis. Paskat, kaut kāda štrunta lapele ir atradusi kādu apvainoties gribošu prātu pat šaipus okeānam. Apbrīnojami! :)


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:14. Novembris 2019 - 10:40
(Link)
Sievietes vietas/pozīcijas apraksts vēlamā sabiedrības modelī neko nepasaka par sievietēm. Nu tb "x loma ir darīt y" nav spriedums par x vērtību, spējām vai dajebko citu. Es nešaubos, ka Korānā var atrast arī frāzes, kas izsaka spriedumus par sievietēm, bet tie, visticamāk, ir pretrunīgi un dažādi tonēti & to vajadzētu precizēt.

Bet nu par apvainošanos - esmu pārliecināta, ka tev ļoti labi veicas attiecībās ar sievietēm, jo tur ir svarīgi ļoti agri saprast "dirsā ir, viņa apvainojās, puķes un končas STAT!", bet šis nav tas gadījums