Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[6. Apr 2018|17:03]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
http://klab.lv/community/pajautaa/10282248.html

Es tikai gribēju pateikt, ka mana OCTA cena ir 53 EUR. Uz gadu.

Ja pieņem, ka par citu auto šī pozīcija maksā, piemēram, 227 EUR (nejauši izvēlēts cipars), tad katru gadu (ja pieņem, ka pārējie faktori ir nemainīgi (kas, iespējams, tā vis nav)), neviļus ietaupās 174 EUR. Pabraucot 10 gadus (kas daudz neatpaliek no termiņa, cik ilgi man ir patreizējais auto), es ietaupu tik, cik ir mana patreizējā auto vērtība. Smalki! Sanāca, ka braucot ar lētāku auto, es tā vērtību atvinnēju tikai uz OCTA rēķina. Bail iedomāties, kādas vēl summas es šitā ietaupu - par remontiem, KASKO, degvielu. Ko es zaudēju? Neko. Ir labi būt man!
Linknopel mani

Comments:
From:[info]polija
Date:6. Aprīlis 2018 - 18:22
(Link)
Man šķiet tur ietaupa ne tik daudz uz auto vecumu (manam ir 16 gadi), bet dzīvesvietu (Tu tak nebiji no Rīgas, cik atceros), kā arī bonus/malus klasi.
Man auto tikai nepilnu gadu vispār ir, attiecīgi septembrī neko nepārrēķināja, tgd jāgaida nākamais septembris, bet cik sapratu no komentāriem, tad par 1u klasi augstāk nekas tur globāli nemainīsies tais summās..
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:6. Aprīlis 2018 - 20:38
(Link)
From:[info]polija
Date:7. Aprīlis 2018 - 08:41
(Link)
Bet tu jau nezini, par cik eur tieši ietekmē, ne?
Tb, ja konkrēti Tu ar savām visām klasēm, savā esošajā reģistrācijas vietā nopirktu citu (jaunāku/dārgāku) autiņu, tad nu kā tu zini, ka Tev būtu jāmaksā 174eur vairāk? Varbūt tikai +40eur? :)
Bet nu saprotu - tā arī ir nauda un nafik tāda jāmaksā, ja var nemaksāt.
Pašai auto vietām turas kopā uz savilcējiem un izoleni, tā kā NEstilošanu ar krutu auto lieliski saprotu. Tb arī neuzskatu, ka būtu vajadzīgs kkāds jauns, kruts, spožs auto, ja esošais pilda savas funkcijas.
Gaidu, kad viedie prāti izdomās kkādu daudzmaz precīzu kalkulatoru, kā potenciālais auto pircējs varētu PIRMS iegādes noskaidrot pērkamā auto aptuveno OCTA cenu (attiecīgajā reģistrācijas vietā ar savu stāžu, utt.), nevis tikai aptuvenu aprakstu par to, kas palielina/samazina octa cenas.. Jo nu skaidrs, ka IR atšķirība, vai par OCTA maksā 50eur/gadā vai arī 350 (kas nebūt nav apdrošinātāju piedāvātie griesti manā gadījumā).
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Aprīlis 2018 - 11:21
(Link)
Es domāju, ka aprošinātājs uz šiem jautājumiem varētu atbildēt.