|
[28. Maijs 2016|14:53] |
Tikko nopirku medus bundžu. 2.6kg. Jūtos kā narkomāns. Viršu medus. Tas esot tas veselīgākais. Ļoti interesanti, medus konsistence ir tāda kā... es nezinu, tāda kā mazliet želejveidīga, iespied ar karoti caurumu un tas tur arī paliek, medus ir nevis ciets, bet tāds želejveidīgs. Ļoti interesanti, šķiet, ka esmu daudz medus savā dzīvē apēdis, bet šādu vēl nebiju redzējis. Medus no Talsiem, bites vedot uz Slīteres parku pie viršiem. 19 EUR. Tas ir dārgi? Nezinu, Rimi dažādu ziedu medus no velnsviņuzinakurienes maksā 4 EUR/kg, tas ir apmēram 2x lētāk. Jāņus šis medus nesagaidīs, to es varu garantēt un ir zināmas aizdomas, ka nesagaidīs arī vēl ātrākus datumus. Garšīgs, protams, ar tādu mazu rūgtumiņu vai sīvumiņu.
Vēlāk: Jāteic, ka maza ļecka medus tomēr Jāņus sagaidīja (ar ko arī sevi apsveicu), bet tagad man ir nepieciešama jauna bundža. Iziešu uz kaut ko lētāku. Priecē, ka esmu spējis savaldīt savu saldumu kāri līdz normālam līmenim. |
|
|
Comments: |
Mums viršu medusnemaz nav želejveidīgs, bet cietāks gan, nekā parastais - un nevis irdens, bet tāds karamelīgs.. Vai nezinu, kā lai pasaka.
Jā, karamelīgs ir īstais vārds. Ļoti atgādina šķidru gotiņas konfekti. Pēc krāsas arī.
Ok, tad jau normāls, jo tad želejvārds kaut kā likās stipri aizdomīgs.
Ja garšo tumšais medus, pamēģini griķu. | |