Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[30. Okt 2011|13:04]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jā, starp citu, runājot par aliem. Relatīvi nesen veikalu plauktos ir parādījies Tērvetes alusdarītavas jaunākā alus šķirne - nefiltrētais alus. Ieraugot šo smieklīgo izstrādājumu plauktā, pirmā lieta, ko uzreiz atcerējos bija Tērvetes alusdarītavas apmeklējums, kurā gide visai nicinoši izteicās par nefiltrēajiem aliem, alusdarītavas galvenā tehnoloģe Krāģes kundze nevarot vispār saprast, kā tādu varot iedzert. Atsaucu atmiņā arī agrofirmas vadītāja Gobas kunga avīzē teikto, kurā viņš apšauba, ka tie nefiltrētie ali, kas esot parādījušies veikalu plauktos esot saucami par nefiltrētajiem. Īsts nefiltrētais alus nevarot būt ar derīguma termiņu 30 dienas un ilgāk. Dienas biznesā tas bija. Rakstu var viegli atrast, ja ir vēlme. Tas bija laikam ap to, laiku, kad Aldaris un Cēsu alus izlaida savus duļķainos ražojumus.

Tagad iesaku paskatīties, kāds derīguma termiņš ir nefiltrētajam Tērvetniekam (pateikšu priekšā, tas ir ilgs). Un nevar saprast, ko tagad dara galvenā tehnoloģe - spļauj savā alusdarītavā gatavoto alu ārā un sauc par draņķi, vai tomēr liekulīgi smaida un slavē.

Nē, alum nav ne vainas. Man garšoja un gan, jau, ka kaut kad pamēģināšu vēl. Bet kādam te vajadzētu sākt domāt, ko runā un rīkoties atbilstoši tam, kas sarunāts. Citādi te viens otrs kungs vai dāma sāk izklausīties pēc prastiem dirsējiem.

Principā ceru drīzumā sagaidīt Tērvetnieku plastmasenē (kāds arī bija pieejams pirms vairākiem gadiem) un ceru ieraudzīt Tērvetnieka stiprināto versiju, tas būtu laika garam un šai biznesa koncepcijai atbilstoši.

:D :D
Nē, nu unikums! Kamēr es šo rakstu, iegāju paskatīties agrofirmas mājaslapā (www.tervete.lv). Tiešām ir parādījusies Tērvetnieka stiprinātā versija (5.8%).
Nu... gaidu plastmaseni tagad, nepieviliet, lūdzu!


(Vareni labs liekuļu alus)
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]taapati
Date:30. Oktobris 2011 - 14:25
(Link)
viss ir krietni vienkāršāk:
http://www.farming.lv/lv/news/Par-Agrofirmas-Tervete-valdes

līdz ar to ir visādas pārmaiņas..
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:30. Oktobris 2011 - 14:37
(Link)
Var jau būt, var jau būt. Tikai ne Goba, ne Krāģe nekur nav pazuduši. Tur pat vien ir un tāpat piedalās lēmumu pieņemšanā.
[User Picture]
From:[info]taapati
Date:30. Oktobris 2011 - 20:40
(Link)
jāatzīst, ka neko nezinu par alusdarītavu, bet vismaz zirdziniekiem ir tā, ka pamatā palikuši tie paši cilvēki, bet jāklausa vien ir jaunos saimniekus, pat ja pašiem tā nepatīk (ļoti būtiska zirgu skaita samazināšana).
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:30. Oktobris 2011 - 21:10
(Link)
tie zirgi jau nekad nav bijuši rentabli, tāpēc jābrīnās, ka tie tur vispār ir.
From:[info]ruu
Date:30. Oktobris 2011 - 14:34
(Link)
tiešām pirms pāris gadiem bija plastmasas pudelē Tērvetīte? Nekādi nevaru atcerēties.
A vot par alu runājot - tas nefiltrētais tāds par 80 santikiem ne īpaši. Tad jau labāk vecos labos.
Vareno (spēcināto, tas ir, pielāgoto letiņu dzeršanas vēlmēm) nav sanācis noprovēt, baidos, ka nekas varens tur nav sanācis.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:30. Oktobris 2011 - 14:40
(Link)
Bija plastmasenē. Tas gan bija jau pasen, bet bija. Un ne uz ilgu laiku. Vēl uz bija arī "Zemgales" alus, sķiet, un uz Jāņiem "Jāņu" alus. Vis kaut kas ir bijis. Bet pastmasnieku cienītāji neaizmirsīs, bija tāda lieta :D
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:30. Oktobris 2011 - 14:44
(Link)
Nu, tie pāris gadi bija drīzāk kādi 5 vai vairāk, precīzu gadu nepateikšu. Bet piezvani uz alusdarītavu un uzjautā, šie noteikti ar prieku atcerēsies šos aizgājušos laikus :D
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:30. Oktobris 2011 - 16:11
(Link)
Man kā reiz ledusskapī divi nefiltrētie tērvetnieki šobrīd stāv :D
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:30. Oktobris 2011 - 17:03
(Link)
nu, re, būs tev alus ar pievienoto pārdomu vērtību.