Krustvārdu mīkla

Medicīna, ja.

Anna Marija Levi

Medicīna, ja.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lūk, šis ir mans pirmais polls.
Radies viņš ir aiz selektīva izmisuma, jo man ir apriebies relatīvais jebkura žanra mediķu bezspēks un attieksmes vieglums, tāpēc ieinteresējos, ko domā citi.

Te nu būs.

Poll #13329 Tev pieņemamā medicīnas forma:
Open to: All, results viewable to: All

Homeopātija

View Answers

nekad neesmu lietojis
9 (25.7%)

reti, izņēmuma kārtā, nepievēršot uzmanību, ko paraksta
11 (31.4%)

apmēram pusi uz pusi ar citiem līdzekļiem
7 (20.0%)

dominējošā metode šī ir
9 (25.7%)

Rietumu medicīna

View Answers

es vispār dzeru tikai šņabi
2 (5.6%)

reti, izņēmuma kārtā
17 (47.2%)

apmēram pusi uz pusi ar tautas līdzekļiem (ne vienmēr pārklājas ar homeopātiju)
12 (33.3%)

šī ir dominējošā metode
8 (22.2%)

Citi varianti

View Answers

nedaru neko, vazājos apkārt un gaidu kad pāries
24 (75.0%)

nedaru neko, guļu gultā un gaidu kad pāries
16 (50.0%)

bez izšķirības sapičkāju iekšā to, ko dod mamma, dzīvesbiedrs, tante, kaimiņiene, u.c.
4 (12.5%)

uzreiz braucu uz slimnīcu
1 (3.1%)

nogaidu līdz brīdim, kad ir kranti un mani stacionē bezsamaņā
6 (18.8%)

  • Hmmm. Pārsvarā dzeru šņabi. Ja esmu slims, tad, vai nu lietoju tikai šnabi(rumu) un vazājos apkārt un gaidu, kad pāries, vai nu šaibas(rietumu medicīnu). Homeopātiju - reti un nelielos daudzumos - sīkumiem. Apdegumiem - urinoterapiju:)))

    Nu, jā, bet esmu kādreiz iesākts farmacevts, kā rezultātā visnotaļ labāk par mātēm/sievām/krustmātēm/brāļiem orientējos visa veidu šaibās.
    • ehh. neesmu farmaceits, bet nu ir man mendelis lasīt leafletus un zināt, kas tur rakstīts.
      pēc ilgām pārdomām un bezgalīgām rūgtām vilšanām klasiskās medicīnas metodītēm (tai skaitā, pēc tam, kad mani ir palaiduši ielās ar medicīniskas manipulācijas kļūdas dēļ izraisītu smadzeņu kontūziju, ko post factum uzzināju šovasar), esmu stingri nolēmusi nesaistīties ar TO. Bet nu. Diemžēl, gadās, ka ir nepieciešams izdarīt sev kautko, kas izārstē. Un dažkārt pietrūkst padomiņa. Lai gan it kā ir, pie kā vērsties, speciālista negantās noslodzes dēļ piekļuve ir mērāma nedēļās.
  • Maza piebildīte par homeopātiju - reizes pāris esmu mēģinājis "aptiekas homeopātiju" pret saaukstēšanos, nelīdzēja ne par matu.
    • o nē, es biju domājusi to lāčplēšielas aptiekas homeopātiju, kur viss ir šķīdumos, cukurgraudiņos un custom-made smērītēs. un kuru nozīmē ārsts, kam amata aprakstā un pārliecībā rakstīts 'homeopāts'.
      • Nu tā arī likās, tādēļ ieķeksēju, ka neesmu lietojis :)
  • es pati lietoju rietumu medicīnu, bet vienu bērnu vedu pie homeopāta
    • aha, nu skaidrs.
      pagaidām tikai 1 respondentam rietumu medicīna ir dominējošā ārstēšanās metode.
      toties vairums dod priekšroku nekā nedarīšanai. kā jau to varēja prognozēt.
  • Ar homeopātiju Tu domā "tautas medicīnu", vai arī to, ko oficiāli šajā vārdā sauc?
  • Viena maza homeopātiska franču tabletīte mani izglāba Spānijā no sūdīgas aklimatizēšanās gandrīz izraisīta plaušu karsoņa. Biju nogulējis visu nakti ar slapju galvu caurvējā un nākamajā dienā sākās pavisam nelabs drudzis ar klepu un tas viss +30 grādu karstumā. Pēc minētās tabletītes perorālas ieņemšanas stundas laikā viss bija saregulējies pavisam normālā jušanā. Prasīju par tādām nesen Lāčplēša ielā, bet šie neko un klepum ieteica parasto sīrupu. Bet varbūt ir vēl kāda Lāčplēša ielas aptieka? Es biju tajā, kas gandrīz pie Valdemāra ielas, centra pusē.
    • domāju, ka tā ir tā vieta.
      Parasti cilvēki aiz letes tur ir reluctant ieteikt da jeb vai ko, tamdēļ, ka svēti tic, ka piemēram, ir atšķirība vai tev ir nozīmēts Hepar Sulphuris Calcareum vai arī Hepar Sulphuris Kalinum, turklāt, vai tie ir glob 3. vai glob 6 (kur minētie skaitļi nozīmē vienmiljonkārtīgu vai desmitmiljonkārtīgu atšķaidījumu; turklāt, atkarībā no tā, kas ir dominējošā problēma, arī atšķiras to drusku lietošanas ātrums, daudzums un regularitāte.
      Piemērs.: man šodien tika nozīmēts H-S-C, kur pirmās 6 reizes tas bija jādzer pa 3 graudiņiem ik pa 15 minūtēm, tad - 7 graudiņi akurāt pirms gulētiešanas, un turpmākās 3 dienas - pa 7 graudiņiem 7x dienā, un tad viss. Kā ar nazi jānogriež :)

      Kurpretim, staphysagria negra sin glob3 ir jādzer 2 mēnešus reizi nedēļā, vienā konkrētā laikā (piem. svētdienā, 20:00), pa vienam graudiņam, nepārsniedzot 10 lietošanas reizes, kas nozīmē kopā terpaijas ietvaros es neiztērēju pat ne miligrama šīs vielas :D


      Saproti, ja. Eto ģelo tonkoje!
      • Koncepts man ir zināms. Proti, ka ūdens molekulām ir atmiņa un destilēts ūdens pēc labas sakratīšanas spēj rezonējot atkārtot tās vienas molekulas īpašības, kas tur iemesta. Bet tad taču pēc tabletītes ieņemšanas ir jāskrien uz deju zāli, vai lāzerkaujām, bet to neviens tai aptiekā nekad nav ieteicis.
        • man liekas dejām vai lāzerkaujām nav nozīmes, bet ir nozīme vai pārtikas uzņemšana jāieorganizē pirms vai pēc tam un cik ilgi pirms vai pēc tam.
          Un ja, visu to 'shēmu' izskaidro homeopāts, viņi tur aptiekā tikai sakrata šķidrumus un izvalcē bumbas un neko vairāk par to Stodālu neiesaka.
  • Vot es uzrakstiiju un tad sapratu, ka patiesiibaa arii visis tie syrupi un ziedes, ko lietojam siikajiem jau ari ir vairumaa homeopaatiski. So - homeopaatiski-zaaljteejainaa mediciini ir paarsvaraa, nevis pusi uz pusi. Antibio lietojam kad ir nopietnie kaut kaadi iekaismui - nu tur, angiinas, deguns/ausis, utml.
    • Un protams, kad doks saka. Uz dullo nekad antibio nepeerku/nelietoju. Nekaadus temp. nodzenoshos arii ne, iznjemot varbuut reizi gadaa panadolu siikajai. Avenju u.c. teejas shitam der labaak.
  • [info]
    plus tautas līdz.
  • vispār - ļoti reti kad slimoju. [ptfu ptfu ptfu]
    • pie saaukstēšanās - upeņu tējas ar medu un visādas tādas figņas. sadzeros karstu, izsvīstu un vesels.
  • Heres the history of our medicine.

    "I have a sore throat."

    2000 BC : "Eat this root"

    1200 AD : "That root is heathen, say this prayer."

    1500 AD : "That prayer is superstition, drink this elixir."

    1800 AD : "That elixir is snake oil, Take this pill."

    1900 AD : "That pill is ineffective, Take this antibiotic."

    2000 AD : "That antibiotic is artificial, Here why dont you eat this root."
Powered by Sviesta Ciba