Krustvārdu mīkla

Daudz man tehnārisku jautājumu

Anna Marija Levi

Daudz man tehnārisku jautājumu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dēļ specifiska gaidāma pasākuma, man nepieciešami visādi weirdi verķi. Tamdēļ uzklausu jebkurus priekšlikumus, idejas, padomus un ieteikumus kā labāk organizēt notikumus.
Proti, ir jāpavada 8 dienas apstākļos, kad neko nevar nekur nopirkt un vienīgā elektrības padeve ir svārstīgi 36V.

Case 1: vajadzīgs mūzikas atskaņošanas divaiss, kas vēlams darbojas uz baterijām un ir ekonomisks pēc vella (šeit man ir idejas par iPodu, jebkuru MP3 playeri, utt. iPods der mazāk, jo tas barojas no laptopa USB un laptopa klātesme būs iespējama tikai, ja Case 3 izdodas sekmīgi)
Case 2: vajadzīgs minimālas kvalitātes skandu outputs pie 1: obligāti der tikai tāds divaiss, kas darbojas no baterijām (izskatīju piem. Euroshop pieejamo skandu klāstu, tur nevienam drazainam itemam nav pateikts kā tas grib baroties. So, šai žanrā ieteikumi welcomēti modeļu numuru līmenī)
Case 3: eventually vajadzīgs barošanās idejas praktisks piemērs apstākļos, kad vienīgā strāva ir dabūnama 36V formātā. Acīmredzot, vajadzīgs kautkāds strāvas pārveidotājs, manuprāt laptopam kakbi pietiek ar apmēram 12V, jautājums tad ir - kā transformēt. Kur lai rauj kautko tādu, [info]w_ ?
Case 4: [optional] ja 3 nematerializējas, derētu kautkāds, piemēram, ebooku readera apvienojums ar typing device, po kāda ir input tehnoloģija. Kāds ir redzējis kautkādu tādu verķi? Idejas par cenu?
  • peldeet taisies? vispaar atkariibaa no apstaakljiem gan jau ka jaabuut pieejamiem arii kaadiem x->220v blokiem, ibio dziive atgriezhaas normaa.
    • a nea, man ir 8 dienas vilcienā, Krievijā. Skaidru un viennozīmīgu ziņu nav, kā loterijā - atkarībā no vagona jaunības un visvisādiem apstākļiem, strāvas padeve būs[nebūs] vai nu 36, vai 54 vai 110V, bet nu nekādi ne 220V.

      Man jau te viens gudrinieks apgaismoja, ka ir varianti:
      a) iet kārties
      b) ticēt labajam
      c) nopirkt kautkādu kakbi univ. adapteri 100-200V range (apm 45LVL), bet nu mani nomāc tas, ka es možk viņam tik 36-54 varēšu piedāvāt un tad visa investīcija vējā.

      nu nezinu. pagaidām neesmu izlēmusi kā būt.
      Varbūt to visu nnnah, un jāiemācās pūst blūmīzeri un savus krāsainos iespaidus pierakstīt ar roku teļādas bloknautā.
      • pieraksti bluumiizerii un ietaupiitajaa vietaa pako annu kareenjinu ;)
        • racionālists, ibio :)
          nē, nē.
          we are not doing this because it's easy. 'we are doing this because it's hard', teica JFK, pirms launčēt raķeti ar Ārmstrongu, kas izkāpa uz Mēness.
      • varbūt atmet tam visam ar roku? ja jau brauc izbaudīt nekurieni, tad izbaudi to pilnībā, nemēģinot iebēgt moderno tehnoloģiju oāzē? tad lai ir teļādas bloknauts :)
        • viss pareizi.
          vienīgais, ko es zinu, ka man nepieciešams 100% ir ik pa brīdim noklausīties 'Veļikaja žeļeznodorožnaja simfoņija' un 'Černij brahman'. Orģinālus, ja. Rakstīt es varu ar roku, sure, pēc tam jau kautkā pārpublicēs.
          Izdomāsim.
          • paņem ģitāru un ģitāristu :) Kaut gan droši vien tādi jau tajā tālbraucienvagonā būs :)
            • Ģitāristu nava stockā. Unless na mestah arreindžosim.
    • aa jā un kā iet ar aifouna laušanu? :)
  • manliekas ka var shito iemest "pajautaa" community arii ;)
    • nu, turienes ļaudis man reizēm uzdzen skumīgas pārdomas. Turklāt, pagaidām arī šeit ļaudis ir snieguši viedokļus, so, kautkāds pārdomu materiāls man jau ir :)
      Paldies!
  • Vilcienā ir pieejami 220V, bet ekstremāli daudz jālieto harisma, runājot ar pavadoni, lai dabūtu tos ilgāk kā ~10 min.
    • O, es iekš http://www.rzd.ru/wps/portal/rzd?STRUCTURE_ID=502&layer_id=3005&forum_id=3&theme_id=90308

      rakstīts ka viss ir totāla laimes spēle. Nevar zināt.
      Btw, tā strāva vilcienā ir AC vai DC ?
      • Kad es braucu, tur bija, bet bija jāsarunā, iespējams, iedodot pārsimts rubļu pavadonim. Pie sēdvietām nebija. Bet tas bija plackaršu vilciens.
        • Nu mums ir kupejnij vagon s uslugami.
          Možka usluga ir arī 220V :)
          • te nu tev mazs padoms - 's uslugami' ir tikai reklāmas uzlīme un tieši tāds tai arī ir segums - kā uzlīmei :) varbūt tev nāksies pacīnīties ar to, lai 'kupeinii' nebūtu tikai varbūtējā iespēja, kas, diemžēl, vairs nav pieejama. ak jā, ja esi ārzemniece, kas ir spējīga pirkt biļeti kupejvagonā, tad nešaubies ne mirkli, ka tiks iztestētas tavas iespējas iegādāties par 150+rur ūdens pudeli, vietu kupejā, spēju dzīvot visnetīrākajā vietā blakus smirdošai tualetei ar jauku iespēju to samainīt pret tīri ciešamu vietu par... Protams, gan palagi, gan elektrība, gan brokastis ir eleganta DOPOLNITELNAJA usluga par papildus samaksu, ja vispār ir pieejami (ŅIĻZJA!).
            Nemaz neskaitot tos n-tos pārkāpumus, par kuriem vietējā milicija varētu jūs izņemt no vilciena tālākai pārbaudei ikkatrā stacijā - tas gan arī nav dārgi.
            Bet cilvēki ta tur jauki - pēc tam, kad savu pienākumu spiesti, būs jums uzklieguši un izkāsuši kādu devu, pienāks parunāties pa dvēselēm, varbūt pat kādu dāvaniņu vai pakalpojumiņu pasniegs - tāpat vien.
            Intuīcija viņiem ir perfekta - jo dziļākā bezizejas sajūtā viņiem izdosies tevi iedzīt, jo dārgāk tas izmaksās.
            It kā nostrādājot drausmīga, agresīva kliegšana pretī, varbūt jau pirmajiem to uzsākot.
            • eerpt. šitais ir smagsvars.
              Mums ir jau nopirktas biļetes. Ar vietu vagonā konkrētā un konkrētām kupejas numuru zīmēm. Still tas neko nenozīmē, ja?

              Biļetēs kakbi ir skaidri rakstīts, kas ir un kas nav komplektā. Nu nez.
              Par miliciju un izņemšanu no vagona. Tev pašam nācās ar to saskarties?
              Vispār, šķiet, ka laikam pazvanīšu tev. Drīkst?
              • neķer kreņķi - gan jau viss būs labi.

                par to izsēdināšanu no vilciena es pārspīlēju. nē man nav nācies ar to saskarties un es neatminos dzirdējis kādu konkrētu gadījumu. Bet interese un attieksme no varas pārstāvju puses varētu būt liela un nepatīkama. (piem. reāls gadījums - Maskavā katru dienu pa 3 reizēm jārāda miličiem pase, jo seja neizskatās vietējā. vai arī čakars ar reģistrāciju - var būt un var nebūt)

                ja jums ir konkrēti zināmas vietas kupejās, tad droši vien tās arī būs. tikai uzskaitītie servisi varētu būt tieši tas, kas rakstīts. piem - 'sega' nozīmē 'sega', nevis 'vatētā vai vilnas sega vismaz 1.8m gara un 0.9m plata, baltā pārvalkā'. just - do not expect too much.
                vai arī otrs variants - ja tevis pirktais pakalpojums SKAITĀS kruts, tad visi papildpakalpojumi maksās diezgan skarbas naudiņas, neatbilstoši kvalitātei. vienkārši tāpēc, ka skaitās kruta.

                Bet man liekas, ka lielāko daļu problēmu var atrisināt ar zināmu saitu banknošu.
Powered by Sviesta Ciba