Krustvārdu mīkla

Visās malās

Anna Marija Levi

Visās malās

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vienā gabalā vienādiņ daudz rakstiņu un domiņu par attiecībiņām. Nezinu, varbūt laikmeta aktualitāte. Varbūt vecuma grupa tāda. Varbūt zvaigžņu stāvoklis. Varbūt vienkārši Ūdensvīru periods. Nezin. Bet nu palauzīju galvu, nospriedu, ka nevaru palikt maliņā. Pašlaban, rakstiņa sākumā, man vēl nav ne jausmas, ko es gribu pateikt, tā sakot turpinu lauzīt galvu un vērot, kurp aizrakstīsies.

Tātad, kas mums te ir: divu dzimumu humanoīdi, vēsturiskais bioloģiskais Uzdevums, sociālais un nedaudz anahroniskais institūts 'Ģimene' (pamatā ir bijis nepieciešams tikai sekmīgai Uzdevuma realizēšanai, kamēr dzīves apstākļi paskarbi), zinātniski tehniskā revolūcija ar emancipāciju kā iznākumu, ļoti dažādo starp indivīdiem variējošo vajadzību pēc seksa (vairs ne kā Uzdevuma vienīgo iemeslu), un, visbeidzot - es atvainojos, dvēseli. Tā sakot, nemēramo izpratni un sajūtu par to, ko katrs sagaida no Otra. Un jā, Latvijas Republika kā ļoti nepateicīga augsne Attiecībām dēļ šķībās dzimumu proporcijas dažādu vēsturisku kataklizmu rezultātā (kari, okupācijas, spožāko personību izšaušana, depresijas, alkoholisms). Reliģija?

Vakar Daži Vīrieškārtas Paziņas neizpratnes pilni iebrēcās: 'Vot vienu es nekādi nesaprotu - kāpēc precešanos saista ar atbildības uzņemšanos?'
Principā, es arī nezinu kāpēc. Vēsturiski, vai, salicies tas. Lai nu vai kā nebūtu, jājautā - kamdēļ vispār precēšanās vajadzīga, ja jau reiz visi spēj visu darīt paši, izbarot pēcnākamus, vai nerealizēt to Uzdevumu vispār, ja nekārojas - jo mūsu vietā jau par to rūpējas Āzijas reģiona iedzīvotāji. Tomēr, par spīti visam, mūsu valstī skaitļi stāsta, ka noslēgto laulību skaits turpinot pieaugt (lai arī vēl joprojām ~50% bērnu dzimst laulību nereģistrējušiem indivīdiem). Tātad, tradīciju un stereotipu nastas māktie LR iedzīvotāji klusi nopūšas un uzņemas to jūgu (vai arī preceklības vecumu sasniedz '80. gadu dzimstības buma produkcija, kas rada statistical noise uz vispārējā bēdīgā fona). Kas no tā iznāk, ļoti krāšņi un dekoratīvi mums mēdz vēstīt portāls 'Dzeltenās Lapas'. Šīs nopūtas autore formāli ņemot, zina akurāt vienu Laulību, kurai būtu grūti piepisties par mazspēju longtermā. Un nekādi ne vairāk. Arī, galvu noliecot, jāatzīst, ka tieši 2 reizes nav izdevies neko sakarīgu demonstrēt pašai šai žanrā.

Tomēr ne jau dzīves jēgas meklējumi un nesaprotamā Uzdevuma nozīmīgums mani rosina te skribelēt, tak jau drīzāk tas, ka tik daudzi atsevišķi ņemti ļoti sakarīgi ļaudis kļūst nevarīgi, nespējīgi, izmisuši, plosīgi, drūmi un tādi kā nolemti Mūžīgajām Ciešanām gadījumos, kad ir runa par Attiecībām (te es nedomāju tikai 'laulības', bet jbk. brīvprātīgas 2 (dažreiz vairāk) indivīdu Mijiedarbības). Kas ir tas kā rezultātā tik maz, tik sasodīti maz manas apkārtnes ir, es atvainojos, laimīgi? Vai viņi visi ir neapdomīgi, piselīgi jākļi? Bezatbildīgi, izlaisti dzīves baudītāji? Plānā galdiņa urbējas, slinkas uzdzīvotājas? Paranoidālas, uzticēties baidošās mātesmeitas, kas Jūtas maskē aiz Dzelzs Aizkariem? Visi mēs - aizkompleksēti duraki, kas netiek galā ar sevi, kur nu vēl - kāda otra līdzivilkšanu? Un tie, kas reiz apdedzinājušies - visi ir konformistiski zaudētāji, kas saprotot, ka ir ieķēpājušies, klusām ieraujas Čaulā un cieš to, kas ciešams mistiskās solītās Atbildības, Atkarības, Inerces, Pieraduma dēļ?

Jā, es zinu, slučaji - oņi raznije bivajut, un katram viņa Gadījums ir ar savu unikālo mērcīti, un diessodi, es esmu senākā un nesenākā pagātnē visvisādus zilus un indigo krāsas brīnumus saskatījusies un saklausījusies un līdzpiedalījusies, un ko tur liegties, still - piedalos. Necik gudrāka jau neesmu palikusi. No vienas grāvjmalas otrā, ziniet, no pilnīgas pašnoliegšanās Uzdevuma pildīšanas kvalitātes vārdā, līdz totālai bēgšanai un norobežošanās no Visa, - tikai lai saglabātu mentālo integritāti. Esmu bijusi zilzeķe un tik līdz nelabumam Cēla un Tikla, kā arī gluži otrādi - ar pūlēm atrodu 7 atšķirības vs. Libertine.

Arī esmu informēta, ka ir n skolas, reliģijas, teorijas, virzieni un pat zinātnes, kas Veltītas Attiecību Skaidrošanai, definēšanai un interpretācijai. Biosociologi, ajūrvēdisti, biheivioristi un psihodrāmas karaļi, atkarību speciālisti un vēl visādi ezotēriķi un sektanti, un zīlnieki, un astrologi. Un vispār. Mēs zinām, ka sex sells. Vislabāk no visa. Cosmo un Ievas stāsti, Oho.lv un diez kas vēl.

Bet sausajā atlikumā, viss ir tā.. kautkā bēdīgi. Privātā Dzīve ar vulgāriem aprakstiem par slavenību jaunajām draudzenēm. Sūti īsziņu, lai noskaidrotu jūsu seksuālo saderību. Sīrups - Atklāti par Pirmo Reizi. Un milzīgs daudzums ar skumjām acīm, bezmiega nomāktiem organismiem, sačakarētiem bērniem, trīcošām rokām, postiem cibā par atkarību no tā vai cita ķermeņa. Skaudri skype logi blingo. Daži, kuri saka, ka viss jau ir ok, ka huiņa voina, un tagad viss jānorok un jādzīvo nost tālāk, ar smaidu sejā un pārliecību, ka gaišajā nākotnē viņus sagaidīs Sudrabainās Nesajātās Attiecības. Arī es.

Vopšem, nekas tāds dižs man nesanāca - nekādas satriecošas Patiesības es neizlobīju.
Un vispār, atvainojiet, es aizmirsu. Pieminēt. Mīlu. Tāda, kā stāsta, esot. Šur tur klejojot rinķī un reizi pa reizei kā Mūžība Nolīst Pār Viņiem, akurāt kā dzied tai dziesmiņā.
  • ak dies ku nenormaali labi! marsh pie 'atminjaam', un graamataa arii, luudzu, izdot! ar cietajiem vaakiem.
  • riktīgi, tev taisnība. nē, es gribēju teikt, es piekrītu.
  • zadela. za zhivoje, tā teikt..
Powered by Sviesta Ciba