Krustvārdu mīkla

Satiksmīte

Anna Marija Levi

Satiksmīte

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Visi tādi dikti strēmaini par auto vadīšanas paradumiem un apelē pie sabiedrības veselā saprāta, izdarot manevrus vai vispār lietot galvu, esot satiksmes dalībniekam.

Tad nu lūk, es vārdos nevaru ietilpināt to, ko var piedzīvot, airējot kajaku saulainā plus 26 sestdienas pēcpusdienā Lielupē, maršrutā no veikparka Priedainē līdz ietekai jūrā. Tāda sajuta, ka tā viena laiva (no kādām 60), kas actually brauca pa atzīmēto kuģu ceļu gan jau nebija no Latvijas. Nezinu gan, vai kaut viens cits no tā dēvētajiem stūrmaniem ir redzējis navigācijas noteikumu grāmatiņu.
Atsevišķā kategorijā startē tie ūdensmotociklisti, kas sver 120kg, uzliek sev priekšā trīsgadīgu dēlēnu bez vestes un laipni smaidot tā uz 60..70kmh met lokus ap vienpatēm airētājām.
Pie Lielupes ietekas jūrā 15 laivas krastā ar pikniku, gandrīz katram dārd krievu muzaks, un ķērc atvases, kuras visas vajag vizināt uz bubļika, nenormāli jautri radot šķērsviļņus fārvaterā.

Sevišķi super ir pie Buļļupes un pretī Uzvarai, tur katrs amatierantropologs var izmest enkuru un gavilēt. Tomēr neiesaku, baigi jau nu mani sabiedēja cita motorene, kas nobrauca no niedrāja traucoties ārā kādus 3m no manas astes.
  • jā tas motoreņu sabats pie ietekas starp buļļupi mani vienmēr ir darijis domīgu, braukt no mājām uz laivu stāvvietu lai paņemtu laivu un .... ar to aizpļukāties līdz līcim un visu dienu tusnēt vēl 39 tādu pašu sabiedrībā? varu saderēt ar mašiņu būtu ātrāk un mazāk pārsēšanās - es jaumekletu nomaļākas vietas


    a viņiem citur apstāties aizliegts?
    • Nu, netusē visu dienu, ko es varu teikt. Paskaties uz to bābeli un brauc prom asap. Ir tonnām citu mierīgu punktu, tiesa gan, lielākā daļa no krasta redzamo ir aiznemti.

      Enkuru mest drīkst visur, kur tas specifiski nav aizliegts ar konkrēto zīmi. Zem elektropārvades starp Vakarbuļļiem un Vārnukrogu, piemēram, u.c. dažas vietas. Kāpēc motorlaivu publika izvēlas ieteku - nu laikam prestiži, es nez.

      Pa zemi pusceļa pauzē atradu 6 EUR izmētātus vakar, nosmējos, ka nopelnīju brīvdienās.
  • Kādus 2 gadus jūrā nemaz nevarēja izbraukt, nebija izrakts pie ietekas. Nezinu vai vēl aktuāli, bet varbūt tie motoristi nemaz tālāk netiek.
    • nē, tagad kad ledus izrāva eju tur ejot ūdenī ir stāvkrauja, tobiš ideāla vieta piestāt krastā

      un krievu muzons ar šašliku pie katras laivas savs nav sadirsts
    • Oi īstie čaļi atbrauc pa Daugavu un Buļļupi un tusē like there's no tomorrow. Arīdzan Lielupes ieteka jūrā mainās ik pa pāris stundām. Jā, ir bijis tā, ka ar kajaku jāstumjas uz rokām ārā līdz pieņemšanas bojai un ir arī bijis ka optimistu regati atceļ , jo vispār nav reāli tikt pāri. Es apmēram 3-4 reizes nedēļā airēju pieminēto gabalu, jau gadus 3 no maija līdz oktobrim.

      Mazais iet burāt Skautu ostā pāris reižu nedēļā arīdzan.
Powered by Sviesta Ciba