Krustvārdu mīkla

Piedalies, salauz, reportē!

Anna Marija Levi

Piedalies, salauz, reportē!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Izglāb draugu valsti, neļauj braukt dzērumā iet produkcijā ar netestētu softu!


No pirmdienas Centrālās statistikas pārvaldes mājas lapā ir iespējams piedalīties izmēģinājuma Tautas skaitīšanas procesā. Pirmo reizi LR vēsturē būs iespējams tautskaitīties internetos.

Kāds (es nezinu kurš, bet gan jau kāds fakins zzdats vai cits budžeta apsaimniekotājs) ir uzcirtis ahūni lēnu un gļukainu softu šī mērķa realizēšanai.

Sajutu profesionālo aicinājumu un voluntējos par brīvprātīgo testeri. Savā pāri malām plūstošajā labsirdībā veicu kaut ko līdzīgu black box testam un rezultātus glīti noformēta testreporta formā nosūtīju vienai no webā norādītajām kontaktpersonām, kura man (sic!) atzvanīja un pateicās. Diemžēl, slodzes testiem man nav nedz laika, nedz arī pieejas tiesību.

Šī ir jūsu iespēja sniegt ieguldījumu kaut neliela stūrīša sakopšanā vai nedaudz-uzlabošanā.

Atruna paranoiķiem priekšvēlēšanu nedēļā: šī nav nedz politiska, nedz kāda cita reklāma, CSP man neko nemaksā un es nekādā veidā neesmu saistīta ar valsts struktūrām.
  • skice īsumā:
    Sadaļa A2, A08 anketa (pirmā, mājsaimniecības sastāvs) atļauj (un pat vedina domām uz to), ka tajā reģistrē personas ar statusu (kolonna 5) "Emigrants" vai "Viesis", kas ir pretrunā ar kolonnas 4 Prombūtnē iespējamām vērtībām (1 un 2; Jā, un Nē), jo skaidrojums pie Prombūtnē "Jā" ir par personām prombūtnē līdz 1 gadam un tā nav Emigrācija. Būtu es biznesa prasību turētājs, liktu izmest vērtības laukam Statuss 3 un 4 anketā A08.
    Ja nu es tomēr esmu bijusi uz maldu ceļiem un piereģistrējusi personu ar statusu 3 šai tabulā, es netieku tālāk uz "Nākamais jautājums": seko kļūdu paziņojums "Informācija par emigrējušu personu vai viesi šai tabulā nav jānorāda"; mēģinājums dzēst personas ar aplamo statusu no saraksta beidzas neveiksmīgi: "Notika neparedzēta servera kļūda! Neizdevās saglabāt datu izmaiņas!", iestājas loģisks dedloks.

    Seko logout->login, konstatēju, ka personām, kas sarakstā bija pēc aplamajām manām emigrantēm, pazuduši vārdi un uzvārdi, toties personu kodi ir pieseivojušies. Augstāk aprakstīto gļuku izdevās apiet tikai pēc 20:00 vakarā, kad laikam slodze samazinājusies un vēršanās pie datubāzes notiek nedaudz ātrāk un neiestājas taimouts.

    Sadaļā par mājsaimniecības locekļiem, izvēloties to tautību, nespēju atrast likumsakarību, bet vairāk kā 1 reizi klikojot uz iznirstošo list of values, tā parādās krievu valodā, patternu neatkodu.

    Vēlāk nedaudz vēl :) tagad jāskrien.
    • Es domāju, ka problēma ir ne tikai CSB līkrokainībā, bet arī Tavā sarežģītajā mājsaimniecības razkladā. Jūsu gadījumi netiek aplūkoti vidējā latvieša statistikā. Daudziem nenāk prātā tie izvietojumi.:) :)
      • Jā, vot vot, nupat sapratu, ka es esmu gandrīz unikāls piemērs no sastāva dažādības viedokļa - atcerējos vēl, ka es pati sevi piefiksēju kā tādu, kas ir reintroducējusies - proti agriezusies latvijā pēc garākas kā 1 gada prombūtnes - tur pavērās vēl anketes.
Powered by Sviesta Ciba