vagina_dentata - [entries|archive|friends|userinfo]
vagina_dentata

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[18. Okt 2005|05:35]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]uks
Date:18. Oktobris 2005 - 09:36
(Link)
Tu pieļauj pieņēmumu, ka sieviete ir saprātīgāka. Bet tas ir tikai pieņēmums, nevis īstenība.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Oktobris 2005 - 09:47
(Link)
Jā, es pieļauju. Nepaziņoju to ar pārliecību, ar kādu tu paziņo, ka "cilvēks ir vienīgā saprātīgā būtne uz zemes". Bet jebkurā gadījumā tas apgāž tavu apgalvojumu, ka "vīrietis nekad nenonāks suņa lomā, jo ir fiziski spēcīgāks", jo, izmantojot saprātu, ir iespējams kontrolēt arī to, kas ir fiziski spēcīgāks, līdzīgi kā cilvēki izmanto suņus.
Tātad, ja sieviete X ir saprātīgāka un ar lielāku gribasspēku nekā vīrietis Y, tad šī sieviete pakļaus sev vīrieti Y, ja, protams, to vēlēsies (ja sievietei būs nepieciešams spermas donors + vergs). Ja būtu situācija, kurā vairums sieviešu būtu saprātīgākas kā vairums vīriešu un dzimumi vēlētos sadalīt ietekmes sfēras, tad ir visnotaļ ticams, ka sievietes nostādīs vīriešus suņa lomā.
Protams, šeit ir vairāki pieņēmumi, par kuru patiesumu es neesmu pārliecināta (iespējams, sieviete pēc dabas drīzāk tiecas pēc harmonijas un saskaņas, nevis kontroles, iespējams, saprāts starp dzimumiem ir sadalīts aptuveni vienlīdzīgi, un tātad šāda situācija nerealizēsies), bet jebkurā gadījumā vagina_dentata uzskats, ka vīrieši var nonākt vergu statusā, ir labāk pamatots nekā tavs uzskats, ka vīrieši šajā statusā nenonāks - ja tu to pamato ar tekstu "vīrieši ir fiziski spēcīgāki".
[User Picture]
From:[info]uks
Date:18. Oktobris 2005 - 09:50
(Link)
Par to spēku - tā ir vispārzināma patiesība. Bet labi, manuprāt, mēs te kasāmies bezjēdzīgi.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Oktobris 2005 - 10:08
(Link)
nē, tu vienkārši neproti sakarīgi argumentēt :)
un, starp citu, tava "vispārzināmā patiesība" arī ir visai apšaubāma; jā, vīrietis bioloģiski ir fiziski spēcīgāks īsākā laika posmā, bet sievietei piemīt lielāka fiziskā izturība, kas daudzās situācijās ir svarīgāka (vidusmēra vīrietis praktiski nespētu pārciest dzemdību sāpes, kas vidusmēra sievietei ir dabiska un atkārtojama procedūra).
un "vispārzināmā patiesība" par to, ka cilvēks ir vienīgā saprātīgā būtne uz zemes, arī ir tikpat apšaubāma - ir taču iespējams, ka eksistē būtnes, kas mums nav uztveramas (tip eņģeļi, elfi, blablabla - tas, ka viņu eksistence nav pierādīta, nenozīmē, ka tā ir neiespējama), ir taču iespējams, ka eksistē Dievs, ir taču iespējams, ka kāda jau zināma suga ir saprātīga, bet bez ambīcijām/vēlmes kontaktēties ar cilvēkiem (piemēram, labu laiku ir bijusi aktuāla teorija, ka delfīni ir tikpat saprātīgi kā cilvēki).

tava paļaušanās uz "vispārpieņemtām patiesībām" ir viens no iemesliem, kāpēc tevi pašu būtu viegli paverdzināt - ja tu uzskatītu par "vispārpieņemtu patiesību", ka sieviete valda pār vīrieti, tad tu tai piekristu bez mazākajiem iebildumiem. (vai arī tikpat labi pieņēmums, ka vīrietis nevar nonākt verga statusā, var kalpot kā ierocis tevis paverdzināšanai, tev pašam to nemaz neaptverot, un šādi vergi ir visizdevīgākie, jo strādā ar lielāku atdevi ;))