vagina_dentata - [entries|archive|friends|userinfo]
vagina_dentata

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[18. Okt 2005|05:35]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šajā kursā idioti ar Džona Kenedija smaideļiem iemanījušies neko nedarot iegūt atzinību vēl labāk. Es tikai nesaprotu, vai pakļāvīgie cilvēki tiešām izkūst dēļ pāris jēlībām, kuras tiek pasaka kāds pirmā kursa iznirelis vai vienkārši zemapziņā izjūt žēlastību pret šo neattīstīto būtni? Kāpēc vīrieši vieglāk tiek pie labām atzīmēm vai labāka darba?
a)Sabiedrība vēl nav nobriedusi tik tālu, lai aptvertu sievietes absolūto pārākumu, priekšgalā joprojām liekot vīrieti. Tātad nākamajai fāzei vajadzētu būt fāzei, kurā sieviete ir dominējošais spēks. Papētot datus kāda ir bijusi cilvēku attieksme pret sievietēm laika gaitā, protams, varam secināt, ka drīz vien šim posmam ir jāpienāk.
b)Pastāv arī otra iespēja. Sabiedrība jau instinktos ir pieņēmusi to, ka sieviete ir pārāka par vīrieti, tomēr tās attīstībā ir radušies defekti, kas neļauj šai uztverei krasi izpausties mareriālajā pasaulē. Proti, sievietēm ir vieglāk iesūdzēt vīriešus par seksuālo uzmākšanos, jo sabiedrībā joprojām valda uzskats, ka sievietei sekss ir sāpīgāks temats nekā vīrietim, vai arī nēģerim ir viegli iesūdzēt tiesā balto par rasismu, jo pastāv uzskats, ka nēģeris vairāk kaunās no savas izcelšanās, nekā baltais. Līdzīgi ir ar to, ka vīrieši spēj dabūt sev labāku nodrošinājumu. Proti, vīriešus uzņem labākos darbos un atļauj tiek kāpt pa karjeras kāpnēm, jo valda uzskats, ka viņi to var paveikt sliktāk par sievieti, ka viņiem tas ir grūtāk, tāpēc sabiedrībai šiem vārguļiem jāpalīdz. Es gribētu ticēt, ka jau esam šajā stadijā, tāpēc nākamajai fāzei vajadzētu būt fāzei, kurā sabiedrība atmet līdzcietīgas jūtas pret vārgāko (vīrieti) un uztic tam mazāk svarīgos darbus kopējā labuma vārdā. Vīrietim būtu divas funkcijas. Viņš strādātu kā spermas donors un ar laiku kļūstu par sava veida vergu, kas izpilda zemākos darbus un ir līdz sirds dziļumiem pateicīgs, ja pret viņu labi izturas.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]uks
Date:18. Oktobris 2005 - 08:20
(Link)
Vīrietis nekad nenāks suņa statusā. Kaut vai tikai tāpēc, ka ir fiziski spēcīgāks.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Oktobris 2005 - 09:11
(Link)
nunu.
lielākie/niknākie suņi ir fiziski spēcīgāki par cilvēkiem, bet tomēr neapšaubāmi ir suņa statusā, kā tu to izskaidrosi?
[User Picture]
From:[info]uks
Date:18. Oktobris 2005 - 09:15
(Link)
Cilvēks ir vienīgā saprātīgā būtne uz zemes.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Oktobris 2005 - 09:31
(Link)
nu, ja cilvēks ir "vienīgā saprātīgā būtne", tad arguments, ka "vīrietis ir fiziski spēcīgāks" nepierāda, ka viņš "nenonāks suņa lomā", jo, ja sieviete ir saprātīgāka par vīrieti, tad viņa var to nolikt zemākā pozīcijā neatkarīgi no tā, kurš ir fiziski spēcīgāks.

/khm, pieļauju, ka tavas izcilās argumentācijas spējas ļ.cien. [info]vagina_dentatai būs kā medusmaize ;D
[User Picture]
From:[info]uks
Date:18. Oktobris 2005 - 09:36
(Link)
Tu pieļauj pieņēmumu, ka sieviete ir saprātīgāka. Bet tas ir tikai pieņēmums, nevis īstenība.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Oktobris 2005 - 09:47
(Link)
Jā, es pieļauju. Nepaziņoju to ar pārliecību, ar kādu tu paziņo, ka "cilvēks ir vienīgā saprātīgā būtne uz zemes". Bet jebkurā gadījumā tas apgāž tavu apgalvojumu, ka "vīrietis nekad nenonāks suņa lomā, jo ir fiziski spēcīgāks", jo, izmantojot saprātu, ir iespējams kontrolēt arī to, kas ir fiziski spēcīgāks, līdzīgi kā cilvēki izmanto suņus.
Tātad, ja sieviete X ir saprātīgāka un ar lielāku gribasspēku nekā vīrietis Y, tad šī sieviete pakļaus sev vīrieti Y, ja, protams, to vēlēsies (ja sievietei būs nepieciešams spermas donors + vergs). Ja būtu situācija, kurā vairums sieviešu būtu saprātīgākas kā vairums vīriešu un dzimumi vēlētos sadalīt ietekmes sfēras, tad ir visnotaļ ticams, ka sievietes nostādīs vīriešus suņa lomā.
Protams, šeit ir vairāki pieņēmumi, par kuru patiesumu es neesmu pārliecināta (iespējams, sieviete pēc dabas drīzāk tiecas pēc harmonijas un saskaņas, nevis kontroles, iespējams, saprāts starp dzimumiem ir sadalīts aptuveni vienlīdzīgi, un tātad šāda situācija nerealizēsies), bet jebkurā gadījumā vagina_dentata uzskats, ka vīrieši var nonākt vergu statusā, ir labāk pamatots nekā tavs uzskats, ka vīrieši šajā statusā nenonāks - ja tu to pamato ar tekstu "vīrieši ir fiziski spēcīgāki".
[User Picture]
From:[info]uks
Date:18. Oktobris 2005 - 09:50
(Link)
Par to spēku - tā ir vispārzināma patiesība. Bet labi, manuprāt, mēs te kasāmies bezjēdzīgi.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Oktobris 2005 - 10:08
(Link)
nē, tu vienkārši neproti sakarīgi argumentēt :)
un, starp citu, tava "vispārzināmā patiesība" arī ir visai apšaubāma; jā, vīrietis bioloģiski ir fiziski spēcīgāks īsākā laika posmā, bet sievietei piemīt lielāka fiziskā izturība, kas daudzās situācijās ir svarīgāka (vidusmēra vīrietis praktiski nespētu pārciest dzemdību sāpes, kas vidusmēra sievietei ir dabiska un atkārtojama procedūra).
un "vispārzināmā patiesība" par to, ka cilvēks ir vienīgā saprātīgā būtne uz zemes, arī ir tikpat apšaubāma - ir taču iespējams, ka eksistē būtnes, kas mums nav uztveramas (tip eņģeļi, elfi, blablabla - tas, ka viņu eksistence nav pierādīta, nenozīmē, ka tā ir neiespējama), ir taču iespējams, ka eksistē Dievs, ir taču iespējams, ka kāda jau zināma suga ir saprātīga, bet bez ambīcijām/vēlmes kontaktēties ar cilvēkiem (piemēram, labu laiku ir bijusi aktuāla teorija, ka delfīni ir tikpat saprātīgi kā cilvēki).

tava paļaušanās uz "vispārpieņemtām patiesībām" ir viens no iemesliem, kāpēc tevi pašu būtu viegli paverdzināt - ja tu uzskatītu par "vispārpieņemtu patiesību", ka sieviete valda pār vīrieti, tad tu tai piekristu bez mazākajiem iebildumiem. (vai arī tikpat labi pieņēmums, ka vīrietis nevar nonākt verga statusā, var kalpot kā ierocis tevis paverdzināšanai, tev pašam to nemaz neaptverot, un šādi vergi ir visizdevīgākie, jo strādā ar lielāku atdevi ;))
[User Picture]
From:[info]uks
Date:18. Oktobris 2005 - 09:36
(Link)
Tu no pieņēmuma esi uztaisījusi vispārinātu spriedumu.
From:[info]buks
Date:29. Jūlijs 2006 - 15:06
(Link)
Visjaukākie man šķita vārdi: "cilvēku attieksme pret sievietēm". ;)